avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transcrierea in Romania a actului de separare, divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transcrierea in Romania a actului de separare, divort

Cum se procedeaza in cazul unui divort facut in Italia? Cum si cand vine recunoscut in Romania. Daca separarea a fost facuta legal la tribunal dar divortul se va face dupa 3 ani , actul de separare este recunoscut la noi? il pot inregistra?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 2 Mai 2011
doar hotararea de divort se recunoaste. procedura e o cerere de exequator la tribunal - sectia civila.
athe a scris:

doar hotararea de divort se recunoaste. procedura e o cerere de exequator la tribunal - sectia civila.

Sunt aplicabile prevederile Regulamentului (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului, din 27 noiembrie 2003, privind competenta, recunoasterea si executarea hotararilor judecatoresti in materie matrimoniala si in materia raspunderii parintesti.

Un divorţ pronunţat într-un stat membru va fi recunoscut în mod automat de celelalte state membre fără nicio procedură specială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am obtinut custodia totala a copilului in italia. ... Simy1984 Simy1984 Buna ziua, am obtinut custodia totala a copilului in Italia. Baiatul este nascut aici. Vreau sa ii fac pasaportul, si de la ambasada mi s-a spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divortz in u.e. alexis 22 alexis 22 o familie de rezidentzi romani din italia poate divortza pe teritoriul italiei?sau este necesar sa vina in romania pt a divortza daca se poate divortza si in ... (vezi toată discuția)
Divort faneduru74 faneduru74 Doi cetateni italieni casatoriti in Italia, care au locuit pana acum cateva luni in Romania vor sa divorteze. Pot introduce actiunea de divort in Romania ? (vezi toată discuția)