avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate secured

Activitate secured

dl goe, ceea au facut tablagii romani acolo se cheama tentativa de omor, pe langa alte infractiuni savarsite de tablagii in ambitia lor de a gasi interlopi imaginari. sper sa raspunda pentru mizeria asta. si nu cu sanctiuni disciplinare...
Buna ziua, dragi avocati! As vrea sa primesc cateva indicatii pentru rezolvarea urmatoarei situatii. Voi fi f scurt.
Tata a plecat in italia in anul 2000 si s a intors in toamna asta. eu si mama am ramas in grija surorii mamei. aveam 14 ani cand a plecat. nu a platit niciun leu pensie alimentara, doar sume mici din an in paste. cei 2 frati mai mari ai mei erau deja in campul muncii in anul 2000. nu mai au pretentii de la apartamentul ramas parintilor (e pe numele ambilor parinti). tata mai are o proprietate, respectiv casa batraneasca a lu maica-sa si taica su (deceddati) plus terenul aferent de 2000mp. mama e grav bolnava din anul 2000 si s a pensionat atunci. tata tzine doar ptr el multe documente cum ar fi: actul de casatorie, actul de proprietate al apartamentului. intrebarile mele sunt:

1. se poate initia procedura de divort si fara aceste acte?
2. in urma divortului, mama are dreptu si la o parte din casa parintilor lu taica miu?
3. in urma divortului, mama n -ar trebui sa primeasca mai mult de jumatate din apartamentul lor, avand in considerare nepasarea aproximativ totala a tatalui meu?

va multumesc din suflet!
revin cu orice detalii pe care le considerati necesare!
cu respect!
si ptr ce poate fi condamnat pasagerul? daca e treaz, are permisu in regula. doar a mintit politia.
si nu exista cam video la locul unde au schimbat locurile. mi se pare ca si daca prin absurd recunoaste soferu beat, e cuvantul unuia impotriva celuilalt. nu exista martori cand au inceput calatoria. cum ar putea sa riste condamnari? si mai ales, pentru ce? soferu beat , inteleg, conducere sub influenta alcoolului dar pasageru sacrificat in cinstea cazierului impecabil a soferului beat?
in situatia urmatoare:

soferul e foarte beat, apare filtrul de politie. soferul fuge pe o strada laturalnica, schimba locul cu pasagerul din dreapta (care accepta). in cateva secunde apare masina si ii gaseste. pasagerul spune ca el a condus etc.

ce risca cei 2 aventurieri dpdv penal? daca sunt dovediti, ceea ce mi se pare ca i f greu de dovedit.
domnule avocat, dar care-i faza in legatura cu modificarile de acum cateva zile in privinta traficului de minori si a pornografiei infantile. presa nu prea a comentat subiectul acesta specific. in textul legii am vazut ceva si legat de viol, o exceptie ciudata mi s-a parut, respectiv termenul de prescriere a violului nu mai incepe de la varsta de 18 ani a victimei, ci de la momentul savarsirii violului. am inteles bine?
va multumesc.