soferul e foarte beat, apare filtrul de politie. soferul fuge pe o strada laturalnica, schimba locul cu pasagerul din dreapta (care accepta). in cateva secunde apare masina si ii gaseste. pasagerul spune ca el a condus etc.
ce risca cei 2 aventurieri dpdv penal? daca sunt dovediti, ceea ce mi se pare ca i f greu de dovedit.
Risca sa fie arestați preventiv si condamnați cu executare.
Am avut situatie in care nu ne-am înțeles la bani si nu am întrat în instanta iar inculpații au fost arestați preventiv.
Asadar, v-am dat un exemplu concret si mai exista astfel de cazuri de care știu si nu am fost angajat tot din motive financiare.
si ptr ce poate fi condamnat pasagerul? daca e treaz, are permisu in regula. doar a mintit politia.
si nu exista cam video la locul unde au schimbat locurile. mi se pare ca si daca prin absurd recunoaste soferu beat, e cuvantul unuia impotriva celuilalt. nu exista martori cand au inceput calatoria. cum ar putea sa riste condamnari? si mai ales, pentru ce? soferu beat , inteleg, conducere sub influenta alcoolului dar pasageru sacrificat in cinstea cazierului impecabil a soferului beat?
Ce spun eu acum domnii avocati stiu foarte bine: oamenilor obisnuiti (exceptie escr*cii/infractorii/etc) le este foarte greu sa se sincronizeze atunci cand mint in declaratii! Iar perversitatea organelor de ancheta e fara limite. Inca ceva: foarte putini dintre cetateni cunosc/folosesc drepturile pe care le au cand vin in contact cu aparatul de represiune: dreptul de a tacea, dreptul de a fi asistat de un avocat ales, dreptul de a nu se autoincrimina. Primul principiu pe care-l invata studentii de la drept din SUA este never represent yourself, niciodata sa nu te reprezinti singur!
Arestul preventiv
maria 2
buna seara ! dupa arestul preventiv de 30 zile daca inculpatul dupa ancheta dovedeste ca e nevinovat , e posibil sa-i dea drumul sau se prelungeste arestul si ... (vezi toată discuția)