avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, dragi avocati! As vrea sa primesc cateva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, dragi avocati! As vrea sa primesc cateva indicatii ...

Buna ziua, dragi avocati! As vrea sa primesc cateva indicatii pentru rezolvarea urmatoarei situatii. Voi fi f scurt.
Tata a plecat in italia in anul 2000 si s a intors in toamna asta. eu si mama am ramas in grija surorii mamei. aveam 14 ani cand a plecat. nu a platit niciun leu pensie alimentara, doar sume mici din an in paste. cei 2 frati mai mari ai mei erau deja in campul muncii in anul 2000. nu mai au pretentii de la apartamentul ramas parintilor (e pe numele ambilor parinti). tata mai are o proprietate, respectiv casa batraneasca a lu maica-sa si taica su (deceddati) plus terenul aferent de 2000mp. mama e grav bolnava din anul 2000 si s a pensionat atunci. tata tzine doar ptr el multe documente cum ar fi: actul de casatorie, actul de proprietate al apartamentului. intrebarile mele sunt:

1. se poate initia procedura de divort si fara aceste acte?
2. in urma divortului, mama are dreptu si la o parte din casa parintilor lu taica miu?
3. in urma divortului, mama n -ar trebui sa primeasca mai mult de jumatate din apartamentul lor, avand in considerare nepasarea aproximativ totala a tatalui meu?

va multumesc din suflet!
revin cu orice detalii pe care le considerati necesare!
cu respect!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:22, 26 Decembrie 2020
1 da, se poate
2 nu
3 nu
Cum pot divorta daca nu am certificatul de casatorie
www.avocatnet.ro/forum/discu...
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Faptul că mama nu a făcut demersuri pt obținerea pensiei alimentare nu o îndreptățește la o cota suplimentară în cadrul partajului.Faptul că tatăl tău nu s-a ocupat de familie poate să fie o problema morala dar nu legală care sa-i aduca prejuficii la partaj.Casa dobândită de tatăl tău de la părinți este bun propriu, mama ta nu are nici un drept.Mergeti la un av pt a înțelege ce drepturi are mama,ce costuri presupune un partaj etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Trebuie rezolvat cu certificatul de căsătorie.
Se poate rezolva tot conform legii dar trebuie luat totul pas cu pas.
Pensia pentru minor se acorda de la data depunerii divorțului.
Pentru avocat nu este greu de rezolvat cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mea vitrega doar de tata, are dreptul la mostenirea casei gabi55555 gabi55555 Parinti mei ai divortat in 5 august 1973, casa au cumparato in anul 1975, dar din motive doar de ei stiute, mai locuia impreuna, eu ma-m nascut la 3 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Copii din casatorie anterioara alexescu alexescu Buna dimineata! 1. Va cer si eu doua sfaturi, multumindu-va anticipat pentru raspuns. Tatal meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara si 1 copil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o situatie mai delicata cu parintii mei. ... Alexandru7771252 Alexandru7771252 buna ziua, am si eu o situatie mai delicata cu parintii mei. Tatal meu vrea sa divorteze dar: 1. casa si locul este pe contract de vanzare-cumparare( terenul ... (vezi toată discuția)