avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mea vitrega doar de tata, are dreptul la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mea vitrega doar de tata, are dreptul la mostenirea casei

Parinti mei ai divortat in 5 august 1973, casa au cumparato in anul 1975, dar din motive doar de ei stiute, mai locuia impreuna, eu ma-m nascut la 3 ianuarie 1974
am o sora vitrega doar de tata, tata a decedat in 1999, si doresc sa stiu daca sora mea vitrega are dreptul la casa.
Eu si sora vitrega nu comunicam deloc, pentru ca nu stiu unde locuieste,
si daca ma puteti ajuta cu raspunsul, si ce pasi trebuie urmati, pentru a face actele casei, multumesc de intelegere.
Cel mai recent răspuns: gabi55555 , utilizator 10:35, 6 Februarie 2017
BUna ziua,
Daca casa a fost si proprietatea tatalui ei si al dumneavoatra, da are dreptul la mostenire.
Da, are dreptul.
Jumatatea tatalui dvs se imparte in mod egal intre dvs si sora vitrega.
Cealalta jumatate apartine mamei.
Trebuie dezbatuta succesiunea tatalui dvs.
Casa a fost cumparata cand nu avea nici un copil, erau doar ei doi, mama a divortat de tata, si in 1974 ma-m nascut eu, in bucuresti iar sora doar de tata, este este mai mica de ani, si este nascuta in alt judet
Nu conteaza daca a avut sau nu copii la momentul dobandirii casei si terenului.
Este fiica tatalui dvs, prin urmare are dreptul la succesiune.
Casa a fost cumparata cand nu avea nici un copil, erau doar ei doi, mama a divortat de tata, si in 1974 ma-m nascut eu, in bucuresti iar sora doar de tata, este este mai mica de ani, si este nascuta in alt judet.
Si daca sora este cu alta femeie, taica miu fiind divortat de mama mea, tot are dreptul la casa sora.

Alte discuții în legătură

Are sora vitrega drept la mostenire? daniela0110 daniela0110 Buna ziua.Tatal meu a mai fost casatorit o data inainte de a fi cu mama mea.In urma acelei casatorii a rezultat o fiica legitima,care acum este majora si ... (vezi toată discuția)
Succesiune gabytza26 gabytza26 Fiti amabili...am avut o sora numai dupa tata ,care a murit.Tata a murit si el.Ea nu a avut copii..insa mama ei traieste si sotul defunctei.Cum se aplica ... (vezi toată discuția)
Mostenire zsorox zsorox Tatal meu a murit in noiembrie 2014 iar mama mea a murit acum in ianuarie 2015 Eu sunt singurul lor copil, eu m-am nascut in 1983. Locuiam impreuna, toti ... (vezi toată discuția)