avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Fiti amabili...am avut o sora numai dupa tata ,care a murit.Tata a murit si el.Ea nu a avut copii..insa mama ei traieste si sotul defunctei.Cum se aplica procentele la succesiune in acest caz.??va multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
gabytza26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 16:57, 10 Decembrie 2018
Daca tatal dvs a murit dupa ea, acesta o mostenea impreuna cu mama ei si sotul ei. Jumatate sotul, un sfert mama, un sfert tatal dvs.
Tatal nostru a murit primul...Dar eu ce parte am???Deci suntem..sotul ei.mama ei...si eu care sunt sora numai dupa tata...deci am avut acelasi tata..Deci cea care a murit a fost sora mea dupa tata...Cred ca nu m.ati inteles.Si acum se face succesiunea dupa sora mea decedata.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
gabytza26, utilizator
Acum am inteles, credeam ca este vb de o sora de a tatalui, nu de sora dvs vitrega.
Deci dvs, sora si sotia tatalui il mosteniti pe tata. un sfert sotia (daca exista) si cate 3 sferturi dvs si 3 sferturi sora.
Dupa sora (in care se cuprinde si ce a mostenit ea de la tata), mosteniti dvs, mama ei, si sotul. O parte mai mica dvs decat aveati dreptul in mod legal, pt ca sunteti sora numai dupa tata. In mod normal era sotul jumate, si un sfert dvs si un sfert mama ei. In cazul asta aveti jumatate de sfert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)
Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Succesiune vali29 vali29 suntem trei frati, tatal nostru a murit acum un an iar mama de foarte mult timp,tata a avut o a doua casatorie din care nu a rezultat copii.Tata a lasat in ... (vezi toată discuția)