Buna ziua.Tatal meu a mai fost casatorit o data inainte de a fi cu mama mea.In urma acelei casatorii a rezultat o fiica legitima,care acum este majora si casatorita, nemaiavand numele de familie al tatalui meu.Tatal meu a divortat si a renuntat la apartamentul dobandit cu prima sotie.L-a cedat ei si fiicei lor.S-a casatorit cu mama.In urma acestei casatorii s-au nascut 2 copii,eu si sora mea.Suntem majori.In urma celei de-a doua casatorii tata impreuna cu mama mea au construit o casa.Tata a decedat,iar mama impreuna cu sora mea au decis sa dezbatem mostenirea si sa imi lase casa mie.Problema este: sora vitrega,adica copilul din prima casatorie a tatalui meu, are dreptul la aceasta casa? Astept un raspuns cat mai repede si mai explicit cu putina.Va multumesc.
Sora dvs vitrega are drept de mostenire alaturi de dvs , sora dvs si mama dvs. Indiferenet ca era copil legitim sau nu, are drept de mostenire, vine la mostenirea tatalui ei. Ar fi bine ca mama dvs sa dea o declaratie de cota sa stabileasca cota de contributie pe care a avut o la construirea casei sau la dobandirea imobilului daca succesiunea se dezbate dupa vechiul cod, adica tatal dvs a decedat inainte de 1 oct 2011, iar daca a decedat dupa aceasta data se va face lichidarea regimului matrimonial, al comunitatii de bunuri, care in mare inlocuieste acea declaratie de cota de dinainte. Prin aceste acte se poate stabili ca mama dvs sa aiba o cota mai mare la dobandirea bunurilor comune si sa reduca cum ar veni din masa succesorala.
Insa sora dvs vitrega vine la mostenire!
Succesiune
gross405
Buna ziua.Tatăl meu vitreg a decedat.Am rămas cu drept de mostenire eu mama mea si sora mea vitregă fi ca defunctului.Va rog sa mi spuneti care este ... (vezi toată discuția)