avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua, am si eu o situatie mai delicata cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua, am si eu o situatie mai delicata cu parintii mei. ...

buna ziua, am si eu o situatie mai delicata cu parintii mei. Tatal meu vrea sa divorteze dar:
1. casa si locul este pe contract de vanzare-cumparare( terenul a fost taica-su lu mama care a decedat) si sunt trecuti amandoi fiind propietari ( mama si tata ).
2.tot pe acelasi teren avem si o firma care este pe numele meu si a tatalui meu ( doar firma nu si constructia pe teren )...
Ce masuri se iau, cum se imparte firma daca ei sunt propietari pe teren dar eu sunt doar pe firma si sediu acelasi?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:22, 3 August 2022
Casa, terenul și părțile sociale ale tatălui sunt bunuri comune.
Legal, aparțin ambilor părinți în mod egal.
Mai departe...depinde ce pretenții are fiecare la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, dragi avocati! as vrea sa primesc cateva indicatii ... secured secured Buna ziua, dragi avocati! As vrea sa primesc cateva indicatii pentru rezolvarea urmatoarei situatii. Voi fi f scurt. Tata a plecat in italia in anul 2000 si ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire Ioleta Ioleta Dacă mama și tata au divorțat și acu tata a decedat, ca moștenitori la casă și pământ întra doar copii? Sau și frați tatălui meu aștept răspuns. ... (vezi toată discuția)
Sora mea vitrega doar de tata, are dreptul la mostenirea casei gabi55555 gabi55555 Parinti mei ai divortat in 5 august 1973, casa au cumparato in anul 1975, dar din motive doar de ei stiute, mai locuia impreuna, eu ma-m nascut la 3 ianuarie ... (vezi toată discuția)