avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte mostenire

Dacă mama și tata au divorțat și acu tata a decedat, ca moștenitori la casă și pământ întra doar copii? Sau și frați tatălui meu aștept răspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 17:17, 7 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Doar copii.
Casa si pamantul, terenul, apartin doar tatalui sau este si fosta sotie coproprietar?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca dupa divort s-a facut si partaj LEGAL atunci vor veni la mostenire doar copiii!
Daca dupa divort nu a fost facut si un partaj LEGAL atunci copiii mostenesc si mama poate solicita partea ei conform partajului dupa divort.
Alte rude ala tatalui NU AU DREPTURI LEGALE avand in vedere ca defunctul a avut mostenitori directi.
Este și fosta soție propietar
Atunci faceti partajul.
Fosta sotie ramane cu partea ce o detine si dvs., copii, impart partea ce apartinea tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ... doina99 doina99 Dreptul la mostenire in cazul in care proprietatea este tot mostenita de catre defunct si mai exista coproprietari fara iesire din indiviziune. (vezi toată discuția)