In contestatie, sora debitorului a cerut ca executare silita sa se faca doar pe jumatatea din imobil care apartine fratelui ei si nu pe tot apartamentul. Am vorbit cu executorul azi si mi-a spus ca s-ar putea sa i se admita cererea deoarece din jumatate de apartament se poate acoperii suma datorata. Are dreptate ?
Am inteles, dar trebuia instiintata si sora lui despre executare? L-am sunat pe exec.jud. si mi-a spus ca pe ea nu a instintato! Toate actele le-a facut doar pe fratele ei .
Am dat cu titlu de contract de imprumut cu garantie imobiliara (incheiat la un notar public ), bani unei persoane fizice. Pt ca nu a vrut sa-mi de-a banii inapoi am apelat la un executor judecatoresc care i-a scos apartamentul la vanzare prin licitatie, insa debitorul mi-a zis ca face contestatie la licitatie deoarece sora lui care este coproprietara a imobilului ( intabulata) , in calitate de fidejusor , nu a fost somata de catre exec. jud. Daca este asa, eu ce mai pot face sa-mi recuperez banii ? Pe cine sa trag la raspundere, pe executor? Ce se intampla cu cheltuielile pe care le-am platit executorului pt executare care defapt nu a fost corecta? Oare chiar trebuia somata si sora debitorului? Eu i-am dat banii lui si nu la sora-sa! Ea doar la girat cu partea ei din apartament. Ce sa fac?
Buna ziua tuturor,am incercat sa obtin un credit cu ipoteca imobiliara si notarul mi-a cerut procura de la sora mea care are cota parte din apartamentul in care locuiesc.Am dat procura notarului dar spune ca nu poate sa o accepte din cauza ca sora mea nu are domiciliul in orasul unde este apartamentul si unde se contracteaza creditul. Este adevarat ce-mi spune notarul ?