avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... garant ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

garant ipotecar

Buna ziua tuturor,am incercat sa obtin un credit cu ipoteca imobiliara si notarul mi-a cerut procura de la sora mea care are cota parte din apartamentul in care locuiesc.Am dat procura notarului dar spune ca nu poate sa o accepte din cauza ca sora mea nu are domiciliul in orasul unde este apartamentul si unde se contracteaza creditul. Este adevarat ce-mi spune notarul ?
Ipotecarea unui imobil se face doar cu aordul tuturor coproprietarilor. Procura speciala autentica poate fi data de sora dvs. in fata unui notar din orasul in care locuieste. Situatia este diferita daca sora locuieste in afara Romaniei. Dati-ne mai multe detalii.

Av. Mirela Mocanu
procura speciala si autentificata, prezentata in original, in care sora dvs.isi exprima acordul cu privire la instituirea unui drept de ipoteca asupra imobilului din care detine cota parte este perfect valabila indiferent daca sora domiciliaza sau nu in raza imobilului respectiv.
In situatia in care sora domiciliaza in strainatate ca si o cerinta suplimentara , fata de autentificarea actului de catre notarul din tara respectiva se solicita si apostilarea acestuia.
Daca nu gasiti intelegere la notarul cu care ati discutat pina in prezent sfatul meu este sa apelati la un alt notar mai deschis la minte.
Exista o problema acum cu acceptarea incheierii actelor prin procurator... desi s-a demonstrat ca ar fi nelegala o astfel de recomandare ce a fost facuta de catre Uniune catre notari.
Incercati la alt notar, nu vad relevanta domiciliului. Choar daca ar fi in afara tarii, o persoana nu-si poate da acordul la o ipoteca? Ca daca imi spune cineva nu, raman fara glas... cum e cu proprietatea si exercitarea atributelor ei?
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la cota parte dintr-un imobil in favoarea celuilalt coproprietar Laura 17 Laura 17 Eu și sora mea deținem în cote egale un apartament. Ea este cetățean italian și locuiește acolo de peste 30 de ani. Nu poate veni în România sub nici ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de impr.cu gar. imobiliara getuta getuta Se instituie ipoteca de rangul 1,2,3,4 si 5 pe un singur si acelasi imobil, in urma incheierii a 5 contr. de impr.cu garantie imobiliara. Imoobilul ipotecat se ... (vezi toată discuția)
Achizitionare garsoniera..risc? ellena7 ellena7 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o garsoniera in orasul \"A\" si imi este teama..deoarece vanzatorul, care are domiciliul in orasul \"B\" doreste sa ... (vezi toată discuția)