avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Activitate Maritt

Activitate Maritt

Buna ziua! Ma scuzati ca va deranjez. Divortata, custodie comuna cu domiciliul minorului la mine si tatal plecat in Anglia de ceva timp. Recent, acesta mi-a cerut sa ii trimit o poza cu pasaportul minorului pentru ca are nevoie la munca pentru a primi un bonus. Puteti va rog sa imi spuneti va rog daca ar fi ok sa ii trimit sau nu? Nu stiu ce ar putea sa faca cu acea poza exact.
Va multumesc!
Buna ziua,
Puteti va rog sa imi spuneti care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a recupera o suma de bani?
Anul trecut o ruda a imprumutat unui prieten suma de 10000 ron, urmand ca respectivul sa ii restituie imprumutul pana la sfarsitul anului. Din pacate pana in momentul acesta, nu i-a dat inapoi nimic si de fiecare data spunea ca nu are de unde si nu are ce sa faca.
Banii i-au fost dati prin transfer bancar, la descriere fiind scris "imprumut pt dnul x" , iar toate conversatiile pentru a recupera datoria au fost pe whatsapp sau la telefon si au fost inregistrate.
Ce ar trebui sa faca mai intai? Plangere la politie pentru inselaciune si apoi contactat un avocat pt a deschide dosar?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Executare silita neplata pensie
Ok. Va multumesc de raspunsuri, dar din 4 subiecte deschise, nimeni nu da nici un raspuns concret sau exact, doar evaziv sau pe langa subiect.
O seara buna!
Răspuns la discuția Executare silita neplata pensie
1200 lei am decis impreuna sa fie suma lunara atunci cand ne intelegeam si am divortat, dar in conventie spune doar cheltuieli de intretinere in cuantumul de 1200 lei, dar nu specifica sa fie lunar.
O luna a platit 300 lei, alta deloc, alta 700 lei si tot asa. In total sunt 7 luni in care nu a achitat deloc in conditia in care baiatul nostru are epilepsie si necesita tratament si analize medicale si este si la gradinita privata.
Am o teama destul de mare sa demarez executarea silita pt ca imi este frica ca ii va fi acceptata contestatia si ii va da castig de cauza si voi fi nevoita sa achit cheltuielile de judecata...
Ca si martor eu il pot avea doar pe tatal meu(si aici mi s-a spus ca exista riscul sa nu fie acceptat ca si martor) care ma ajuta cu cel mic si martorul lui este concubina acestuia si vor minti foarte mult...

gi-jane2 a scris:

mergeti la executor, doamna.
cereti executarea lui pt suma care o aveti restanta.
ce prevede conventia, cat sa va dea lunar?

Buna ziua!
Am divortat la notar, copil minor si custodie comuna cu domiciliul la mine. Fostul sot de aproape 1 an unele luni nu a mai platit pensia deloc si unele luni partial, ca sa se razbune pe mine.
Am fost la 2 avocati pentru consultanta cu actul notarial si am intrebat despre procedura de executare silita.
Ambii au spus ca este un titlu executoriu si pot demara procedura de executare, dar, primul mi-a spus ca in conventia notariala nu este stabilita o creanta certă, lichidă și exigibilă si fostul sot va face contestatie si va avea castig de cauza si de asemenea sunt sanse foarte mari sa fiu nevoita sa platesc si cheltuielile de judecata si executare aprox 5000 lei.
Al 2lea mi-a spus la fel, dar ca sunt sanse 50-50 la contestatie , cine va avea castig de cauza eu sau el, in functie de judecator.
In aceasta situatie, ce ma sfatuiti sa fac? In general ce se intampla la astfel de procese de contestatie?
Va multumesc!
Buna ziua din nou.
Am fost la 2 avocati pentru consultanta cu actul notarial si am intrebat despre procedura de executare silita.
Ambii au spus ca este un titlu executoriu si pot demara procedura de executare, dar, primul mi-a spus ca in conventia notariala nu este stabilita o creanta certă, lichidă și exigibilă si fostul sot va face contestatie si va avea castig de cauza.
Al 2lea mi-a spus la fel, dar ca sunt sanse 50-50 la contestatie , cine va avea castig de cauza eu sau el, in functie de judecator.
In aceasta situatie, ce ma sfatuiti sa fac? In general ce se intampla la astfel de procese?
Va multumesc!
Buna ziua!
Am divortat la notar, copil minor si custodie comuna cu domiciliul la mine. Fostul sot de aproape 1 an unele luni nu a mai platit pensia deloc si unele luni partial, ca sa se razbune pe mine.
Ce sanse de castig am daca incep procedura de executare silita pt neplata pensiei alimentare? Din ce am mai citit el poate sa faca contestatie in instanta si sa castige pt ca nu este o creanta certă, lichidă și exigibilă.
Am vre-o sansa sa castig daca face contestatie?
Va multumesc!