avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita neplata pensie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita neplata pensie

Buna ziua!
Am divortat la notar, copil minor si custodie comuna cu domiciliul la mine. Fostul sot de aproape 1 an unele luni nu a mai platit pensia deloc si unele luni partial, ca sa se razbune pe mine.
Am fost la 2 avocati pentru consultanta cu actul notarial si am intrebat despre procedura de executare silita.
Ambii au spus ca este un titlu executoriu si pot demara procedura de executare, dar, primul mi-a spus ca in conventia notariala nu este stabilita o creanta certă, lichidă și exigibilă si fostul sot va face contestatie si va avea castig de cauza si de asemenea sunt sanse foarte mari sa fiu nevoita sa platesc si cheltuielile de judecata si executare aprox 5000 lei.
Al 2lea mi-a spus la fel, dar ca sunt sanse 50-50 la contestatie , cine va avea castig de cauza eu sau el, in functie de judecator.
In aceasta situatie, ce ma sfatuiti sa fac? In general ce se intampla la astfel de procese de contestatie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:31, 5 Decembrie 2020
mergeti la executor, doamna.
cereti executarea lui pt suma care o aveti restanta.
ce prevede conventia, cat sa va dea lunar?
1200 lei am decis impreuna sa fie suma lunara atunci cand ne intelegeam si am divortat, dar in conventie spune doar cheltuieli de intretinere in cuantumul de 1200 lei, dar nu specifica sa fie lunar.
O luna a platit 300 lei, alta deloc, alta 700 lei si tot asa. In total sunt 7 luni in care nu a achitat deloc in conditia in care baiatul nostru are epilepsie si necesita tratament si analize medicale si este si la gradinita privata.
Am o teama destul de mare sa demarez executarea silita pt ca imi este frica ca ii va fi acceptata contestatia si ii va da castig de cauza si voi fi nevoita sa achit cheltuielile de judecata...
Ca si martor eu il pot avea doar pe tatal meu(si aici mi s-a spus ca exista riscul sa nu fie acceptat ca si martor) care ma ajuta cu cel mic si martorul lui este concubina acestuia si vor minti foarte mult...

gi-jane2 a scris:

mergeti la executor, doamna.
cereti executarea lui pt suma care o aveti restanta.
ce prevede conventia, cat sa va dea lunar?

Depinde de mai multe lucruri.
Vedeti ce zice și executorul.
Actul notarial poate fi executat silit dar depinde cum este redactat.
Eu nu sunt adeptul actelor notariale in materie de divorț.
Legea a fost făcută si la un mod defectuos.
se subintelege ca lunar, cum altfel ?
deocamdata notificati-l ca are datorie de atat. trimiteti-i mail.
Ok. Va multumesc de raspunsuri, dar din 4 subiecte deschise, nimeni nu da nici un raspuns concret sau exact, doar evaziv sau pe langa subiect.
O seara buna!

Alte discuții în legătură

Executare silita neplata pensie, sanse de castig Maritt Maritt Buna ziua! Am divortat la notar, copil minor si custodie comuna cu domiciliul la mine. Fostul sot de aproape 1 an unele luni nu a mai platit pensia deloc si ... (vezi toată discuția)
Poprire pentru pensie de intretinere gabaf gabaf In cazul divortului pronuntat la notar dupa cite luni poate merge fosta sotie la un executor judecatoresc ptr a-mi pune poprire pe salariu ptr pensia de ... (vezi toată discuția)
Executare pensie alimentara diana_sal diana_sal Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Sotul meu i-a platit pensie alimentara copilului pe care il are dintr-o casatorie anterioara, timp ... (vezi toată discuția)