avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare pensie alimentara
Discuție deschisă în Executare silită

executare pensie alimentara

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
Sotul meu i-a platit pensie alimentara copilului pe care il are dintr-o casatorie anterioara, timp de 7 ani, dandu-i banii in mana copilului. Uneori fosta sotie ii trimitea mesaje prin care ii cerea sa ii trimita banii prin intermediul copilului intr-o anumita zi. De mentionat ca divortul a fost facut la notar si au custodie comuna. Sotul meu se obliga sa contribuie cu o suma lunara X la intretinerea copilului si are dreptul la 2 wk pe luna, sarbatori legale, vacante.
Fosta sotie nu ii permite copilului sa vina in wk la noi sau de sarbatori legale, nu ii permite sa aiba legaturi cu bunicii paterni. In schimb ii permite sotului meu sa ia copilul zilnic de la scoala si sa il plimbe cu masina prin oras de la o activitate extrascolara la alta. Chiar si asa, pentru binele copilului, sotul meu a acceptat situatia si se multumeste cu facptul ca il vede zilnic in timpul saptamanii, pentru ca noi il luam de la scoala si sta la noi pana seara. Mentionez ca in toata aceasta perioada, cu copilul s-au facut in mod firesc, pe langa pensia alimentara, cheltuieli cu imbracaminte, alimente, vacante in strainatate, telefoane mobile, tablete, rechizite etc., toate acestea, impreuna cu banii dati lunar, depasesc cu mult angajamentul luat prin conventia la notar.
De curand, am primit o scrisoare din partea executorului judecatoresc prin care fosta sotie reclama faptul ca timp de 7 ani sotul meu nu s-a ingrijit deloc de copil si nu i-a achitat niciun ban din pensia alimentara.
intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. conventia de la notar poate fi pusa in executare pur si simplu, fara o hotarare judecatoreasca?
2. se admite declaratia martorilor ca dovada a faptului ca a achitat pensia alimentara? daca da, cine poate avea calitatea de martor?
3. poate cere din urma toata suma sau doar pensia pe ultimii trei ani?
4. se poate chema ca martor copilul in varsta de 13 ani?
5.Se ia in considerare si contributia in natura?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:26, 27 Noiembrie 2019
Poate pune în executare titlul executoriu pe ultimii trei ani,
Dacă include șapte ani la creanță, va trebui sa faceți contestație la executare.
Aveți la dispoziție doar 15 zile calendaristice pentru a depune contestația la Judecătorie.

Trebuia trimis soldul lunar prin mandat poștal, și avea chitanțele ca probă certă.

Pe viitor, începând chiar din luna aceasta (noiembrie) să trimită pensia copilului prin POȘTĂ, și să păstreze chitanțele.

Se ia în seamă doar înțelegea reciprocă autentificată prin act notarial.
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator
conventia notariala e titlul executoriu, nu e necesara, o hotarare.
Contestati urgent executarea si dovediti ca ati platit pensia Apelati la avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere in instanta plata pensiei alimentare, eu fiind platitorul? cristibox cristibox Deoarece am divortat la notar avand copil minor,doresc sa se stabileasca prin hotarare judecatoreasca plata pensiei alimentare. La notar am stabilit toate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copil Camelia100 Camelia100 Buna ziua, As dori si eu niste lamuriri cu privire la pensia alimentara pentru copil. Am divortat la notar iar pentru copil s-a stabilit o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara iulian28 iulian28 Buna seara , Am si eu o problema cu fosta sotie , care nu imi permite sa imi vad copilul , il scoate din tara fara acordul meu deoarece se ... (vezi toată discuția)