Buna seara ,
Am si eu o problema cu fosta sotie , care nu imi permite sa imi vad copilul , il scoate din tara fara acordul meu deoarece se foloseste de actualul ei sot ce lucreaza la politia de frontiera , doresc sa mentionez ca din cauza neintelgerilor nu am mai platit legal pensie alimentara de 2 ani , pana acum 10 luni m-am ocupat de copil cumparandui absolut tot ce avea nevoie , dupa liste facute de maicasa ( a fost o intelegere verbala sa nui mai dau pensia alimetara si sai iau copilului tot ce are nevoie ) pana cand a inceput sa nu il mai lase la mine si sa imi reproseze ca nu am nici un drept legal sa il vad ca nu am platit pensie alimentara uitand de intelegere, pensie stabilita la notar 200 ron lunar , eu cheltuind cu fiul meu undeva la 7000 ron anual , eu official nu am venituri si nu sunt angajat
Eu doresc sa stiu daca pot cere in instanta schimbarea domiciliului la mine
Ceea ce ati povestit nu are nicio legatura cu schimbarea domiciliului.
In teorie schimbarea este posibila, in practica insa totul depinde de situatia concreta, interesand varsta copilului, obiceiurile si obisnuintele lui, conditiile de locuit, persoana care il supravegheaza cat unul dintre parinti e la munca, gradinita/scoala de urmat etc.
Oricum aceasta schimbare de domiciliu trebuie sa fie facuta exclusiv in interesul superior al copilului si nu ca o rafuiala/razbunare/sicanare intre parinti.
Conventia incheiata acum 3 -4 ani la notariat referitoare la pensia alimentara se poate schimba ......cu o alta conventie tot la notarial ...cu articolul 530 din codul civil ?
As dori sa nu mai fie valabila intelegerea cu plata celor 200 ron , sa facem o noua conventie cu plata pensie alimentara bineinteles daca cumva o voi convinge pe fosta sa fie d e accord , asa voi avea grija ca fiului meu sa nui liseasca nimic , si eu voi fi acoperit legal
Am gasit asta pe net >
Baza legală pentru această cerere (relativ la pensia de intretinere platita in natura) este art. 530 din codul civil. <
Pensie alimentara
uddo
AM DIVORAT DE PUTIN TIMP , ACUMA FOSTA SOTIE VREA SA PLECE IN ITALIA CU FETITA SA SE STABILEASCA ACOLO... EU AM ZIS CA II SEMNEZ ACTELE DOAR CU CONDITIA SA ... (vezi toată discuția)