Buna ziua ,
As avea nevoie de cateva sfaturi in privinta unei situati delicate, acum 3 ani am divortat la notariat prin acordul nostru copilul a ramas cu domiciliul la ea iar eu trebuie sa platesc o pensie alimentara de 200 ron lunar , din cauza neitelegerilor ea nu ma lasa sa vad copilul , un timp am platit pensia alimetara dar dupa un timp am decis sa nu mai platesc si sa cumpar copilului absolut tot ce are nevoie , a mers intelegrea tim de 1 an dar dupa acest timp maicasa a refuzat sa mai lase copilul la mine din diferite motive , acum nu ma lasa sa vad copilul , motivand ca nu am platit pensia alimentara si spunand ca nu am dovezi ca m-am ocupat de copil eu cheltuind anual in jur de 4000 -5000 ron cu el , vrea si pensia alimentara din urma , doresc sa stiu ce pot sa patesc tinand cont ca eu nu am platit pensia o perioada destul de mare dar nici nu am acces la copil
Sunt doua chestiuni diferite. Faptul ca nu va lasa sa vedeți copilul, depinde daca exista sau nu stabilit un program de vizita. Daca este stabilit, si nu se respecta, trebuie sa investiți instanta de a lua act de aceasta înțelegere si puteti face plingere pentru nerespectarea unei HOT. Daca nu este stabilit, trebuie sa va Adresati instantei pentru a se stabili. Cu privire la pensie, daca nu faceti dovada plății stabilite in sarcina Dvs, poate sa o solicite din urma, iar dvs trebuie sa faceti dovada celor susținute.
Daca pun banii pentru pensia alimentara intr-un cont descis pe numele copilului de care sa beneficieze la 18 ani ? Exista un program de vizite in fiecare sfarsit de saptamana si toate vacantele copilul trebuie sa stea cu mine . Conventia la notariat este valabila sau trebuie sa ma dea in judecata pentru ma oblige sa platesc pensia de intretinere ?
Pensie alimentara
yo85
dupa divortul am in prezent 3 procese. unul cu partaj intentat de fosta sotie si unul tot de ea cu pensia alimentara. fosta sotie a plecat de acasa in ... (vezi toată discuția)