avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie alimentara

Buna ziua ,
As avea nevoie de cateva sfaturi in privinta unei situati delicate, acum 3 ani am divortat la notariat prin acordul nostru copilul a ramas cu domiciliul la ea iar eu trebuie sa platesc o pensie alimentara de 200 ron lunar , din cauza neitelegerilor ea nu ma lasa sa vad copilul , un timp am platit pensia alimetara dar dupa un timp am decis sa nu mai platesc si sa cumpar copilului absolut tot ce are nevoie , a mers intelegrea tim de 1 an dar dupa acest timp maicasa a refuzat sa mai lase copilul la mine din diferite motive , acum nu ma lasa sa vad copilul , motivand ca nu am platit pensia alimentara si spunand ca nu am dovezi ca m-am ocupat de copil eu cheltuind anual in jur de 4000 -5000 ron cu el , vrea si pensia alimentara din urma , doresc sa stiu ce pot sa patesc tinand cont ca eu nu am platit pensia o perioada destul de mare dar nici nu am acces la copil

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
iulian28, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:30, 24 Noiembrie 2014
Pentru neplata pensiei alimentare, comiteti infractiunea de abandon de familie.
Sunt doua chestiuni diferite. Faptul ca nu va lasa sa vedeți copilul, depinde daca exista sau nu stabilit un program de vizita. Daca este stabilit, si nu se respecta, trebuie sa investiți instanta de a lua act de aceasta înțelegere si puteti face plingere pentru nerespectarea unei HOT. Daca nu este stabilit, trebuie sa va Adresati instantei pentru a se stabili. Cu privire la pensie, daca nu faceti dovada plății stabilite in sarcina Dvs, poate sa o solicite din urma, iar dvs trebuie sa faceti dovada celor susținute.
Daca pun banii pentru pensia alimentara intr-un cont descis pe numele copilului de care sa beneficieze la 18 ani ? Exista un program de vizite in fiecare sfarsit de saptamana si toate vacantele copilul trebuie sa stea cu mine . Conventia la notariat este valabila sau trebuie sa ma dea in judecata pentru ma oblige sa platesc pensia de intretinere ?

Copilul mananca acum, nu dupa 18 ani.
Intelegerea de la notar constituie titlu executoriu, va poate executa silit in baza acelui act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara iulian28 iulian28 Buna seara , Am si eu o problema cu fosta sotie , care nu imi permite sa imi vad copilul , il scoate din tara fara acordul meu deoarece se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara yo85 yo85 dupa divortul am in prezent 3 procese. unul cu partaj intentat de fosta sotie si unul tot de ea cu pensia alimentara. fosta sotie a plecat de acasa in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se poate face la notar cum că mama copilului nu are ... Ionaurel921111 Ionaurel921111 Buna ziua, se poate face la notar cum că mama copilului nu are pretenție la pensia alimentara pentru ca platesc in natura. Nu am fost căsătoriți și nu ... (vezi toată discuția)