avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

dupa divortul am in prezent 3 procese. unul cu partaj intentat de fosta sotie si unul tot de ea cu pensia alimentara. fosta sotie a plecat de acasa in februarie 2013. de atunci am tot deschis procese de divort anulate din diverese motive. in iunie 2014 ea a dechis alti proces care s-a finalizat in luna martie 2015 cu acordul partilor si s-a stabilit pensie alimetara pt baiatul meu de 3 ani de 165 ron pe luna. din luna aprilie eu i-am trimis lunar cate 200 ron. e a cerut pensie din luna iunie nemaitinand cont ca pe toata durata procesului i-am dat bani pt copil. cel putin 150 ron plus haine, pampers medicamente pt copil pe toata durata sederii ei la mama ei. nu am cum sa justific acesti bani pt ca am crezut-o de buna credinta. eu ii dau si banii din urma si cheltuielile de judecata cerute doar ca nu pot sa-i dau pe toti odata, in jur de 2000 de ron pt ca am un salariu de 900 ron si mai am un copil de un an in intretinere. ce poate fac in acest caz daca m-a dat in judecata. bunuri nu am pe numele meu si in afara de salariu nu am alte venituri. ce poate face ea in acest caz si cum ma taxeaza legea daca nu ii dau toti banii din urma odata?
in plus eu am deschis proces pt program de vizita minor pt ce la proces am stabilit custodie comuna si program de vizita la intelegrea noastra dar de 4 luni nu m-a mai primit sa vad baiatul. am depus la dosar o parte din conversatiile de pe facebook, neavand martori ca nu mi-a mai rasp la telefon, la msg. din acele conversatii se vede cum gaseste diverse pretexte sa nu il vad. ce sanse am sa obtin acest program de vizita si acele conversatii pot fi luate ca dovezi?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: yo85 , utilizator 09:41, 15 Septembrie 2015
Nu veti fi pedepsit pt abandon de familie daca demonstrati ca nu ati avut venituri pentru a achita pensia de intretinere.
Pentru faptul ca nu respecta programul de vizita, puteti sa ii faceti plangere penala pentru nerespectarea hotararilor privind incredintarea minorului.
pot demonstra cu adeverinta de venituri ca nu am primit alti bani decat salariul lunar?
in privinta copilului dm judecator a lasat sa ne intelegm in privinta lui mama se ocupa de plata in natura si eu pensia de 165 ron. nu specifica nimic de program de vizita, am intrebat si mi-a spus sa ma inteleg cu mama. de aceea am deschis proces pt program de vizita unde am cerut sa iau baiatul la mine 2 week-enduri pe luna si in vacante. jumatate din ele. baiatul are 2 ani si 10 luni pot sa obtin acest program? in vizitele cu mama nu ma pot apropia de copil si mai ales ca avem dicutii in contradictoriu ajungad sa ne certam de fiecare data. as dori sa il iau acasa sa se aporie si de celalat baiat al meu din relatia actuala de 1 an. am sanse sa castig acest proces?
va multumesc frumos.
Sanse aveti, insa instanta hotaraste cum si cat veti avea programul.
Ar trebui sa cereti micsorarea pensiei dat fiind venitul dvs si faptul ca mai intretineti un copil.
Pt ce v-a dat in judecata ? Nu are ce cauta la instanta cat are stabilita o pensie, ci se poate adresa executorului pt a va pune poprire pe pensie.
Oricum cat datorati din urma veti plati in rate, nu va ia nimeni banii o data.
multumesc frumos. am cerut poprire dar nu mi-a dat extras de cont sa il duc la serviciu. m-a dat in judecata pt ca vrea toti banii odata. o sa vad ce se va intampla cand se va stabili prima infatisare. o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor din concubinaj andreiandrei04 andreiandrei04 Am o relatie de concobinaj in urma carea eu impreuna cu concubina avem o fetita de 9 luni. problema este ca ea, a plecat de la mine de acasa de unde statea, la ... (vezi toată discuția)
Drept vizita custodie minor ContSters199529 ContSters199529 Buna ziua Sotul meu a deschis actiune de divort in care a specificat ca e de accord ca, custodia copilului sa fie la mine si el sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o problema... am divortat la notar, am un baiat de ... blakkiss blakkiss buna ziua. o problema... am divortat la notar, am un baiat de 13 ani, avem scris in actele de divort custodie comuna, platesc pensie alimentara. baiatul are ... (vezi toată discuția)