avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPT VIZITA CUSTODIE MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPT VIZITA CUSTODIE MINOR

Buna ziua
Sotul meu a deschis actiune de divort in care a specificat ca e de accord ca, custodia copilului sa fie la mine si el sa plateasca pensie alimentara.
Intrebarea este el trebuie sa solicite expres dreptul de vizita si stabilirea unui program de vizita sau decide instanta chiar daca el nu cere.


Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:02, 21 Martie 2011
Buna Rodica,am fost martor la un proces,in care tot asa a fost el de acord cu incredintarea,pensie alimentara mama nu a cerut,iar programul de vizita la solicitat mama,nu el,la care judecatorul a zis,dreptul de a vizita copilul trebuie sa il ceara tatal,daca el nu a cerut o sa il dati dumneavoastra cand vreti.Programul standard dat de instanta este 2weekenduri pe luna,2 sapt in vacanta de vara,1 sapt in vacanta de iarna.
Daca tatal doreste stabilirea unui program de vizita pe cale judecatoreasca va trebui sa-l solicite, acum in cadrul actiunii de divort sau ulterior, oricand pe cale separata.
Daca acum in cadrul actiunii de divort, tatal nu solicita stabilirea unui program de vizita, instanta nu il va stabili, pentru ca instanta nu se poate pronunta pe "ceva" care nu se solicita.
Va multumesc pt raspuns

Deci ar fi bine sa nu fac eu cererea si sa astept sa vad ce intentii are iar eventual dupa incredintarea custodiei daca vrea sa faca el cererea.
Eu vreau sa se stabileasca un program strict ca sa nu ne poate santaja mereu ba ca vine ba ca nu vine si tot asa.
intentionez sa il las sa vada copilul cand doreste dar nu vreau ca asta sa fie o portita pt el sa se foloseasca de copil .
In cazul in care face cererea dupa terminarea procesului eu va mai trebui sa ma prezint? sau in ce fel ma va implica pe mine acest demers.
Acest drept apartine exclusiv tatalui, prin urmare acesta poate solicita stabilirea unui program de vizita in cazul in care pe cale amiabila nu ajungeti la un consens privind exercitarea acestui drept.
Daca tatal promoveaza ulterior o astfel de actiune, evident ca va trebui sa va prezentati pentru a va expune pozitia procesuala fata de actiunea formulata si implicit fata de programul solicitat.
Neprezentarea presupune o acceptare tacita a actiunii formulate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui la vizita copil minor ameliamutu ameliamutu Buna seara am uita un aspect. Copilul a fost incredintat spre crestere si educare la mine ( deoarece asa a cerut tatal prin actiunea de divort si asa s-a ... (vezi toată discuția)
Drept vizita la minor solenza solenza buna ziua.am o colega care a divortat acum cateva luni.in urma intelegerii in fata judecatorului si a sentintei de divort s a stabilit domiciliul copilului ... (vezi toată discuția)