avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul tatalui la vizita copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul tatalui la vizita copil minor

Buna seara
am uita un aspect.
Copilul a fost incredintat spre crestere si educare la mine ( deoarece asa a cerut tatal prin actiunea de divort si asa s-a stabiit in urma anchetei sociale)
Fostul sot nu a cerut drept de vizita prin instanta nu vrea sa stabileasca un program de comun acord ci vrea sa il vada pe coil atunci cand ii convine lui si daca se poate imediat ce solicita acest lucru cu toate ca, copilul este in vacanta la bunici.
A inceput cu amenintari, m-a reclamat la politie ca-i sechestram copilul eu si parintii mei si nu il lasam sa aiba legaturi personale cu copilul ( zice el conform dreptului familiei) , la protectia copilului etc cu toate ca eu nu i-am ingradit dreptul la vizita ba chiar am fost cu el in parc sa il vada si copilul a fost si la el acasa pt cateva ore.
Pe parcursul procesului m-a agresat dar mi-am retras plangerea pt ca stateam cu el in casa si mi-a fost frica, merge la parintii mei si face scandal la poarta, ma suna constant cu motivul ca vrea sa stie ddespre copil dar ma injura etc pe scurt ma hartuieste folosindu-se de pretextul cu legaturile lui cu copilul.
Intrebarile sunt:
In cazul in care copilul pateste ceva in timp ce este cu el si cat timp nu exista un program de vizita stabilit de tribunal si copilul este in crestre si educare la mine cine raspunde?
- pot sa formulez o cerere la tribunal sa i se faca program de vizita si sa cer sa se tina cont ca ne hartuieste, nu isi achita pensia alimentara si ca nu vrea sa stabileasca pe cale amiabila un program?( deoarece am inteles ca eu nu pot sa cer un drept pt el pe care el nu il solicita dar cu motivatiile de mai sus m =a gandesc ca as putea)b
daca da catre cine trebuie sa ma adresez cu cererea si sub ce forma?
- crestere si educare este acelasi lucru cu custodia?
-Multumesc ca existati si multumesc de ajutor
Cel mai recent răspuns: ameliamutu , utilizator 23:20, 17 August 2011
1. Atata timp cat nu a cerut un program de vizita a copilului nu aveti nici o obligatie legala de a ii permite sa vada copilul.
2. Tatal poate solicita in instanta un program de vizita.
3. Atata timp cat copilul v-a fost dat dvs. spre crestere si educare, daca tatal copilului ii ia fara acordul dvs. puteti depune plangere la politie.
da dar nu pot eu ca sa termin cu tot circul asta sa fac cerere la tribunal sa i se atribuie un program de vizita binenteles tinandu-se cont de actiunile lui actuale si trecute?
Eu cred ca face toae astea din dorinta de a imi cntrola in continuare viatza si avand aceea decizie judecatoreasca se va potolii cu telefoanele si solicitarile de tata " model"
In plus ar fi benefic si pt copil sa isi vada tatal in liniste si dupa un program

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna adriana_adriana adriana_adriana buna ziua. AM SI EU UNELE NELAMURIRI IN CE PRIVESTE CUSTODIA COMUNA. Copilul este incredintat mamei lucru intamplat inainte sa se modifice codul civil mai ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii ale tatalui camina camina La ora actuala am in intretinere un minor (copilul meu) in varsta de pana la 2 ani. Sunt nemaritata. Vreau sa va intreb cum pot obtine pe cale legala pensie ... (vezi toată discuția)