In calitate de mama mi s-a incredintat copilul in varsta de un an spre crestere si educare in urma divortului intentat de sot. Acesta nu a cerut program de vizita .
Pot eu sa cer stabilirea programului pt tata?
Ce trebuie sa fac?
(am citit multe pe acest forum si ar fi bine sa fiu pregatita pt orice situatie ce ar putea aparea cu toate ca momentan nu este interesat sa vada copilul)
Puteti sa propuneti un program de vizita cu durata mai redusa dat fiind faptul ca in acest moment copilul este foarte mic si necesita o atentie speciala si o ingrijire speciala (meniu special, program de somn, etc.). Puteti de asemenea sa solicitati, tocmai din acesta cauza ca vizita sa se desfasoare la domiciliul minorului, in prezenta dvs. Trebuie insa sa va ganditi ca acest artificiu nu va pute dura la infinit, caci copilul va creste.
Daca relatia cu fostul sot este cordiala si nu aveti probleme in acest sens, e bine sa nu deschideti cutia Pandorei.
Daca e o persoana corecta, va intelege ca micutul are acum nevoie , in primul rand, de un program special, de multa ingrijire si dragoste si el nu poate decat veni sa il vada la domiciliul dvs. , in functie de programul copilului si de acceptul dvs.
Numai daca relatia dvs. cu sotul se modifica negativ, puteti sa va ganditi ca instanta sa stabileasca un program de vizitare.
As prefera sa stabilim programul de vizita de pe acum din 2 motive:
1) nu stiu ce va mai fi in viitor
2) de 4 luni nu a venit sa isi vada copilul. daca e sa vina sa ma vada pe mine asa da a venit. Insa pt copil nu .
Odata programul stabilit ar fi "negru pe alb" adica clar cat interes/dezinteres fata de copil exista din partea tatalui.Poate poate va simti vreun impuls....
deci pot sa fac acest demers?
taxa de timbru? ceva?
Eu nu sunt lamurit daca puteti cere dvs programul de vizita.
In mod normal el trebuie sa ceara programul de vizita al minorului in instanta.
Nu cunosc niciun caz in care sa se fi procedat asa cum vreti dvs.E posibil sa nu puteti cere sau sa va respinga instanta cererea.Cred ca ar fi bine sa fiti asistata de avocat daca deschideti proces.
Taxa de timbru este ieftina.
Nu puteti d-str. solicita stabilirea unui program de vizitare minor pentru tatal si in numele tatalui minorulu.i Se va invoca din oficiu exceptia lipsei de interes.Aceasta actiune are caracter personal si tine de persoana fiecarui titular de drepturi si obligatii. Daca nu a cerut nu i s-a dat. E alegerea d.-sului. Daca ar introduce in nume personal, taxa de imbru este de 8 ron, si timbru judiciar de 0.3 ron
Ajutor divort
costi24
doresc sa divortez de sotie pt ca a fugit de acasa cu minorul. am facut actiunea, prin care cer instantei:
- divortul
-stabilirea domiciliului minorului la ... (vezi toată discuția)