avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor din concubinaj

Am o relatie de concobinaj in urma carea eu impreuna cu concubina avem o fetita de 9 luni. problema este ca ea, a plecat de la mine de acasa de unde statea, la parinti ei intr-un oras vecin, bineinteles cu o mica cearta. A hotarat ca vrea sa stea la parintii ei, numa bine se linisteste si ea unpic. Culmea ca timp de o saptamana ea in timp ce se linistea, a gasit pe cineva, care imediat dupa 2 zile ce l-a cunoscut au legat o relatie, adica la o saptamana si 2 zile de cand a plecat de la mine de acasa. Legat de vizitele mele la copil, ma restrictioneaza si la limiteaza in a ma bucura de copil si a-mi petrece timpul cu el, invocand motivul ca nimeni nu ma vrea zilnic la ei si ca nu merg sa imi vad copilul "cad vor muschii mei". A spus ca ma va da in judecata pt pensie alimentare si pt a-mi stabili tribunalul un program de vizita la copil. Sa mentionez faptul ca mama copilului meu nu are loc de munca, are 8 clase, are 19 ani, locuieste cu parintii. In casa unde locuieste sunt 4 persoane plus copilasul, iar un salariu mediu de 2000 ron/luna. Eu locuiesc doar cu mama, venitul meu mediu pe luna este de 2300ron/luna iar al mamei de 1900 ron/luna.
Exista vreo sansa ca eu sa castig fata in proces?

Multumesc.
Desigur ca sunt sanse sa castigati. Aparati-va in instanta cat mai bine de eventualele afirmatii de natura sa va creze o imagine proasta. Mentionati diferite aspecte legate de faptul ca in aceea casa sunt multe persoane si copilul nu traieste intr-un mediu propice. Puteti afirma si faptul ca mama copilului a plecat de "acasa", iar la un timp foarte scurt si-a gasit pe altcineva. De asemenea, puteti chiar dvs intenta o actiune pentru stabilirea custodiei copilului. Succes.
intrebare:: daca pot demonstra ca ea avut niste conversatii pe facebook cu tipul cu care e acuma, daca demonstrez ca inainte de a fi cu cel ce e acuma, mi-a dat fata sa stau cu ea, iar mama fetei a plecat cu un tip cu masina si nu a raspuns la telefon timp de aproximativ 2 ore. demonstratie fiind o conversatie de pe facebook plus un video care confirma cu cine a fost. conversatii foarte deocheate pe facebook cu acualul care este dar si cu cel de dinaintea acestuia? sunt folositoare la ceva?si mai vroiam o lamurire. In conditiile care fetita are 9 luni, ea ma conditioneaza la un anumit program de vizita si o anumita perioada de a sta cu fetita, in conditiile incare ma descurc in orice situatie cu fata, pt k timpul cat a sta la mine eu mam ocupat cel mai mult de fata, daca iau fata dimineata si o duc innapoi seara, in conditiile in care ea imi ''face program de vizita''de la 3 la 5, e vreo situatie in care eu am de pierdut ceva, sau cand va incepe procesul ma va putea ataca pe chestia asta?
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
Sincer, nu cred ca veti putea lua copilul de 9 luni de la mama doar pe considerentul ca intre timp nefiind de fapt sotia dvs. si-a gasit un nou partener de viata, ori pe motivul ca venitul dvs. il depaseste net pe cel al parintilor ei. Trebuie sa demonstrati ca aceasta nu este o mama buna pentru copil. Faptul ca purta conversatii pe facebook nu va vor ajuta. Eventual pentru inceput veti primi exercitarea autoritatii parintesti in comun, veti achita mamei o pensie alimentara de intretinere a cpilului in suma de 1/4 din venitul dvs. net si un program de vizita. Veti fii nevoit sa respectati programul de vizita stabilit de comun acord. faptul ca dvs. doriti sa petreceti mai mult timp cu copilul mai ales daca si dispuneti efectiv de acest timp nu este un impediment, dar din moment ce ati facut o intelegere ea trebuie respectata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara yo85 yo85 dupa divortul am in prezent 3 procese. unul cu partaj intentat de fosta sotie si unul tot de ea cu pensia alimentara. fosta sotie a plecat de acasa in ... (vezi toată discuția)
O solutie paul_michis paul_michis am o fetita de 2 ani. mama ei a cerut incredintarea minorei ca sa ii faca pasaport si sa plece in strainatate. stiu sigur ca va chistiga, voi primi program ... (vezi toată discuția)
Soția a părăsit domiciliul conjugal împreună cu fetița. eu vreau copilul copilul lângă mine, ce este de făcut? Dmc2908 Dmc2908 Bună ziua am și eu rugăminte și o problema. Sotia a plecat de acasă de 3 zile împreună cu fetita noastră de 2 ani și nu dorește sa se mai întoarcă. ... (vezi toată discuția)