Ce sanse am sa obtin reducerea taxei de timbru (6000Ron) aferenta sumei rezultate din vanzarea unui ap proprietate comuna? Si apoi ce sanse am sa demonstrez ca nu eu am plecat cu banii? Nu trebuie el sa demonstreze in instanta acuzatiile aduse,respectiv ca amplecat cu banii? Eu amcerut doar includerea acestora in masa partajabila.
Unde se stipuleaza ca venituri nete lunare sunt doar cele permanente? Va rog sa-mi indicati. Este evaluator european si evident ca nu este platit in permanenta ci numai cand este solicitat. La fel face parte dintr-o comisie unde sporadic i se varsa banii intr-un cont anume din banca X. Are tot interesul sa se sustraga. La sfarsitul anului nu trebuie declarate veniturile realizate? Atunci nu intra nici acolo aceste venituri? Dca nu, atunci ce se socotesc a fi?
Sunt sporadice dar substantiale. Nu pot sti in permanenta cand se produc si unde i intra banii. Sunt socotiti venituri nete lunare pe lunaX si sa respecte cota stabilita prin justitie?
Dupa divort am introdus cererea de partaj, intrand in discutie doar un apartament, restul bunurilor neintroducandu-le pe motiv de eventuala intelegere si pt a nu plati taxa de timbru. Am cerut partaj 50%-50%. Sotul mai introduce alte 2 bunuri imobiliare si cere partaj 70% pt el si 30% pt mine. Apoi eu introduc la partaj si suma de 2 miliarde lei rezultati din vinderea unui ap, proprietate comuna, bani tinuti in casa de 2 ani. Sotul face intampinare aratand ca am cheltuit banii impreuna (pe un frigider, canapea si carti pt copil de 10 ani) si o parte i-am luat eu, mutata cu copilul dupa divort, deci de 4 luni. S-a decis pt aceasta suma sa platim taxa de timbru de 6000 fiecare. Eu nu am luat banii, martor mi-e Dumnezeu. Am plecat din ap comun cu patul si biroul copilului si bunuri personale, el ramanand cu tot confortul. El nu are nici un interes sa plateasca taxa ca banii sa ramana la el. Cum pot dovedi ca nu i-am luat? (nu am mers sa strig in gura mare ca tinem bani in casa). Ce pot sa fac?
El a avut si burse de studii in strainatate din care si-a platit transportul, masa, cazarea, etc. Sunt socotite acestea premii? Intra la bunuri comune? Eu am lucrat in tara si am crescut copilul. Are dovezi ca a lucrat acolo dar nu ca la venire a depus suma X in banca, rezultata din economii cum zice. Pe baza acestora poate cere partaj 70% pt el? Este un partaj dificil pt ca sunt valori si nu se poate comunica si ajunge la intelegere nici asupra valorii bunurilor. Vor urma expertii si probabil si vinderea la licitatie?
Va multumesc!
In urma divortului, s-a stabilit ca sotul sa plateasca 1/4 din veniturile nete realizate lunar. Are un loc de munca stabil, insa mai efectueaza si alte activitati (europene) de pe urma carora ii intra in banci alti bani. Sunt socotiti si acestia venituri netevenituir nete, cum trebuie procedat ca sa intre copil? Evedent, el nu-i declara.. Daca sunt
Sotul a devenit agresiv verbal atat cu mine cat si cu copilul minor. Nu am cum sa probez acest lucru cu martori. Exercita o agresivitate psihica asupra noastra si imediat incepe scoala si as vrea sa fie mai linistit copilul. Ma denigreaza in fata copilului, bineinteles cu minciuni grosolane (gen ca am amant, handicapata intelectual - am terminat aceiasi facultate!), nu in prezenta mea. Probabil asta doreste: sa-mi transmita copilul (copilul isi da seama de aberatii... dar...).
Trebuie neaparat sa probez aceasta agresivitate psihica a sotului si cum?
Va multumesc de sfaturi.
Am introdus actiunea de divort si partaj si nu a avut loc prima infatisare. Am cerut divort din vina ambelor parti si copilul minor sa-mi fie incredintat mie (mama). Daca ma mut in aceasta situatie cu minorul (14ani), in acelasi oras,, pot fi acuzata de parasirea domiciliului sau se poate complica situatia? Copilul a declarat la autoritatea tutelara ca doreste sa ramana cu mine. Evident ca doresc respectarea programului de vizita de catre tata, cerut in cererea de divort.
Va multumesc.