avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

Dupa divort am introdus cererea de partaj, intrand in discutie doar un apartament, restul bunurilor neintroducandu-le pe motiv de eventuala intelegere si pt a nu plati taxa de timbru. Am cerut partaj 50%-50%. Sotul mai introduce alte 2 bunuri imobiliare si cere partaj 70% pt el si 30% pt mine. Apoi eu introduc la partaj si suma de 2 miliarde lei rezultati din vinderea unui ap, proprietate comuna, bani tinuti in casa de 2 ani. Sotul face intampinare aratand ca am cheltuit banii impreuna (pe un frigider, canapea si carti pt copil de 10 ani) si o parte i-am luat eu, mutata cu copilul dupa divort, deci de 4 luni. S-a decis pt aceasta suma sa platim taxa de timbru de 6000 fiecare. Eu nu am luat banii, martor mi-e Dumnezeu. Am plecat din ap comun cu patul si biroul copilului si bunuri personale, el ramanand cu tot confortul. El nu are nici un interes sa plateasca taxa ca banii sa ramana la el. Cum pot dovedi ca nu i-am luat? (nu am mers sa strig in gura mare ca tinem bani in casa). Ce pot sa fac?
El a avut si burse de studii in strainatate din care si-a platit transportul, masa, cazarea, etc. Sunt socotite acestea premii? Intra la bunuri comune? Eu am lucrat in tara si am crescut copilul. Are dovezi ca a lucrat acolo dar nu ca la venire a depus suma X in banca, rezultata din economii cum zice. Pe baza acestora poate cere partaj 70% pt el? Este un partaj dificil pt ca sunt valori si nu se poate comunica si ajunge la intelegere nici asupra valorii bunurilor. Vor urma expertii si probabil si vinderea la licitatie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariLuci , utilizator 10:46, 7 Noiembrie 2009
Cred ca instanta a apreciat gresit intimpinarea p[rin care se solicita scoaterea sumei de la partaj pentru ca a fost cheltuita cu o cerere in sensul legii timbrului, este un simpplu mijloc de aparare si nu are caracter revendicativ. Cit priveste dovada intr-adevar este mai grea dar nu imposibila cu martori. Daca a cerut 70% nu inseamna ca automat fara dovezi o si va obtibne totoul de pinde de modul in care va aparati
Cel mai bine ar fi sa va angajati avocat. Dvs ati spus ca este destul de dificil.Este alegerea dvs. insa.E foarte greu ca un avocat sa se pronunte(sa aprecieze mai bine spus) asupra unei eventuale solutii, doar prin citirea a 15-20 randuri, si fara a avea in mana acte si fara a sti care sunt probele in favoare si chiar in defavoare.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
Partajul dvs. este departe a fi unul simplu si nimeni nu se poate hazarda sa se pronunte la cazul concret fara a vedea actele de la dosar , exact cum v-a spus si colegul de mai sus.Daca nu va asista un avocat aveti grija ca puteti pierde totul ...Din ce relatati, se pare ca sotul este sfatuit de un avocat( ma face sa cred asta strategia pe care a adoptat-o...zice ca e de acord la inceput , scoateti din masa partajabila bunuri...va provoaca sa aveti pretentii apoi ca sa timbrati, sustine ca ati luat bani ca sa scada valoarea sultei...etc)
cazul dvs este destul de complicat .
din cele expuse de dvs., reiese reaua -credinta a ex-sotului , probabil sfatuit in acest sens de terte persoane .
mai mult ca sigur ca nu aveti aparator ales, dar asta ramane la aprecierea dvs .
Ce sanse am sa obtin reducerea taxei de timbru (6000Ron) aferenta sumei rezultate din vanzarea unui ap proprietate comuna? Si apoi ce sanse am sa demonstrez ca nu eu am plecat cu banii? Nu trebuie el sa demonstreze in instanta acuzatiile aduse,respectiv ca amplecat cu banii? Eu amcerut doar includerea acestora in masa partajabila.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa partajabila Catalin__B Catalin__B Buna ziua,inaintea introducerii cereri de divort,de catre sotie,cu aproximativ 1 luna inainte de aceasta,am vandut autoturismul,bun comun achizitionat in ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei, probleme nirama nirama Buna ziua, va rog frumos sa-mi dati niste sfaturi priliminare! Avem un ap. de 2 cam. si sunt nevoit sa accept divortul, dar nu si partajul egal, pt. ca nu as ... (vezi toată discuția)
Partaj Coco_luca Coco_luca Sunt in proces de partaj cu fostul sot. In timpul casatoriei (pe langa alte bunuri) am cumparat un apt pe care l-am vandut in 2006, banii rezultati fiind ... (vezi toată discuția)