avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Masa partajabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Masa partajabila

Buna ziua,inaintea introducerii cereri de divort,de catre sotie,cu aproximativ 1 luna inainte de aceasta,am vandut autoturismul,bun comun achizitionat in timpul casatoriei.Banii au fost consumati in casa,diverse cheltuieli,etc.Acum fosta sotie care este si reclamanta,pretinde si mentioneaza in masa partajabila si acel autoturism,de pe urma caruia, oricum la timpul respectiv pana a divorta,a beneficiat de banii obtinuti in urma vanzari.Intrebarea este daca mai poate fi catalogat ca facand parte din masa partajabila a bunurilor comune?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:13, 18 Septembrie 2013
In masa partajabila intra bunurile existente la momentul introducerii actiunii de divort. Dv va trebui sa aduceti probe in instanta prin care sa demonstrati ca autoturismul respectiv a fost vandut inainte de introducerea actiuniide divort, precum si dovezi pe ce ati cheltuit banii. Sumele mai mari de 250 lei se dovedesc cu inscrisuri.
Daca nu va aparati, aveti toate sansele ca suma rezultata din vanzare sa fie inclusa in masa partajabila.
Probe ca autoturismul a fost vandut inaintea introducerii actiunii de divort exista,contract de vanzare-cumparare,radierea si certificatul fiscal.De unde pana unde se cere justificarea cum au fost cheltuiti banii?Acestia chiar au fost necesari pt a ne putea plati niste datorii(bani dati din mana,fara vreo chitanta)si restul,cheltuieli in casa(alimentatie,diverse bunuri personale,imbracaminte).Dovezi,aici insemnand inscrisuri cum ar fi fost cheltuiti banii,chiar nu exista.In cazul acesta in care ea,cu toate ca a beneficiat,ca si mine de altfel,de banii ramasi dupa achitarea datoriilor,mai poate pretinde ca facnd parte din masa partajabila acea suma rezultata in urma vanzarii autoturismului?
De unde pana unde se cere justificarea cum au fost cheltuiti banii?Acestia chiar au fost necesari pt a ne putea plati niste datorii(bani dati din mana,fara vreo chitanta)si restul,cheltuieli in casa(alimentatie,diverse bunuri personale,imbracaminte).


De la faptul ca acel autoturism a fost inclus in masa partajabila si daca va intereseaza sa va aparati.
In cadrul unui proces, reclamantul trebuie sa probeze ceea ce solicita, dar paratul (dv), daca nu este de acord cu cererea reclamantului va trebui sa aduca dovezi in acest sens. Dv va trebui sa demonstrati ca autoturismul a fost vandut si banii cheltuiti. Este in avantajul / interesul dv sa demonstrati ca banii au fost cheltuiti pana la momantul introducerii actiunii de divort, altfel contravaloarea autoturismului sau suma ramasa dupa achitarea datoriilor (daca a ramas ceva) poate fi inclusa in masa partajabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort anditaru anditaru are vreo importanta ,in judecata, cine intenteaza primul actiunea de divort?daca nu mai exista bunuri comune de impartit{le-am vandut si am cheltuit banii ... (vezi toată discuția)
Partaj masina rickylaura rickylaura Am divortat de curand, iar in mai 2010 hotararea de divort a devenit definitiva. Am cazut de acord cu fost sotie sa partajam bunurile la notar. Printre altele ... (vezi toată discuția)
Partaj norocel_bab norocel_bab un autoturism cumparat in timpul casatoriei si vindut inainte de a introduce actiune de divort mi face obiectul unui partaj?mentionez ca acest autoturism a ... (vezi toată discuția)