avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj masina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj masina

Am divortat de curand, iar in mai 2010 hotararea de divort a devenit definitiva. Am cazut de acord cu fost sotie sa partajam bunurile la notar. Printre altele avem de impartit banii rezultati in urma vanzarii unei masini achizitionata acum doi ani. Masina a fost vanduta inainte ca hotararea de divort sa fie definitiva, in martie 2010. Am hotarat de comun acord ca banii de pe masina sa-mi ramana mie. Trebuie inclusa si masina, adica contravaloarea ei, in actul de partaj de la notar? Sau se considera ca a fost vanduta in timpul casatoriei si banii au ramas in familie? E posibil ca mai tarziu fost sotie sa aiba pretentii asupra acestor bani?
Cel mai recent răspuns: rickylaura , utilizator 22:44, 29 Iunie 2010
buna ziua .
partajul este recomndat sa se faca asupra tuturor bunurilor comune ale sotilor/fostilor soti .
chiar daca momentan v-ati inteles cu privire la partajare, indicat este sa se mentioneze si bunurile asupra carora ati cazut de acord.
poate ulterior fosta sotie se va razgandi ;)
Tranzactia incheiata si mentionata intr-o hotarare de expedient va permite restituirea taxei judiciare de timbru ( 3% din valoarea bunurile ce alcatuiesc masa partajabila).Aceasta trebuie prezentata la prima zi de infatisare.
Asadar, intelegerea este avantajoasa, atat din punct de vedere material, cat si din punctul de vedere al duratei unui proces de partaj .
partajul presupune impartirea bunurilor ce exista in acel moment.
suma se presupune ca ati cheltuit-o in timpul casatoriei, iar daca doamna avea pretentie la jumatate din suma, trebuia sa actioneze dupa vanzarea bunului
la finalul tranzactiei, puteti stipula ca nu mai sunt bunuri mobile de impartit

Masina a fost vanduta inainte ca hotararea de divort sa fie definitiva, in martie 2010. Am hotarat de comun acord ca banii de pe masina sa-mi ramana mie. Trebuie inclusa si masina, adica contravaloarea ei, in actul de partaj de la notar?


In temeiul subrogatiei reale (inlocuirii unui bun cu o suma de bani ), pretul va fi inclus in masa partajabila.;)
Deci, ca sa inteleg foarte bine, trebuie specificat in actul de partaj ( tranzactie) de la notar ca fosta sotie nu are pretentii asupra banilor rezultati in urma vanzarii masinii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema dificila!! un sfat va rog! anda4uu anda4uu Buna ziua! Problema mea este una mai lunga... Insa pe scurt, parinti mei sunt divortati, iar tatal vroia sa bage partajul... Insa de la partaj a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune sanda2s sanda2s Sunr divortata si astazi fostul sot mi-a trimis un mesaj ca vine sa ii dau masina care este bun comuna fost cumparata cu un credit de la banca acesta in ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)