avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri comune

Sunr divortata si astazi fostul sot mi-a trimis un mesaj ca vine sa ii dau masina care este bun comuna fost cumparata cu un credit de la banca acesta in prezent este achitat. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez si cum pot face dovada in instata la procesul de partaj ca acesta masina a fost cumparata in timpul casatoriei in eventualitatea in care el o va vinde in urmatoarea perioada.
Multimesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 14:51, 29 August 2011
Nu ii predati masina si asteptati partajul. Puteti dovedi ca a fost cumparata in timpul casatoriei cu contractul de vanzare-cumparare al autoturismului, cu factura fiscala, etc.
Masina e la dvs, o folositi ? Va intreb pt ca nu sunteti obligata sa i-o si dati.
Daca i-o dati totusi, incheiati un pv de predare in care sa mentionati printre altele, starea in care ii predati masina si cu ce e echipata.

Puteti proba cu acte ca e cumparata in timpul casatoriei, daca nu mai aveti contractul cu care ati cumparat-o, luati o adeverinta de la sectia financiara care sa ateste data la care ati inscris-o pe rol.
Daca o vinde intre timp, puteti cere anularea actului de vanzare sau cereti jumatate din pretul de vanzare.
Nu-i dati masina daca aveti banuiala ca o va vinde.
Spuneti ca o veti daca daca acesta o va obtine la partaj in lotul lui.
Am incercat sa ii spun sa incheiem un proces verbal dar nu doreste cum procedez.
Eu nu doresc masina in lotul meu in procesul de partaj eu vreau sulta.

Alte discuții în legătură

Masina pe numele sotului emiliaiorga emiliaiorga Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: eu si sotul meu detinem un autoturism pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei printr-un imprumut facut pe numele ... (vezi toată discuția)
A vandut masina! nic1 nic1 buna ziua. problema mare! in timpul casatoriei am cumparat un autoturism.fiind despartiti in fapt, sotul meu a vandut masina tatalui lui fara stirea ... (vezi toată discuția)
Sunt sanse? anniela anniela Buna ziua. In timpul casatoriei a fost achizitionat un autoturism ( 10.000 E), inainte de inmatriculare, fostul sot ( pe atunci sot ) face fara stirea sotiei ... (vezi toată discuția)