avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt sanse?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt sanse?

Buna ziua.
In timpul casatoriei a fost achizitionat un autoturism ( 10.000 E), inainte de inmatriculare, fostul sot ( pe atunci sot ) face fara stirea sotiei act de vanzare cumparare intre el si mama lui si inmatriculeaza masina pe numele mamei ( modificand totodata si valoarea autoturismului, undeva la jumatate de pret, intervalul de timp scurs intre vanzare si cumparare fiind de 2 - 3 saptamani...).
Acum, in cadrul dosarului de partaj, punand la dispozitie factura de cumparare a autoturismului, cea de vanzare (catre...mama lui ), declaratiile matorilor care au stiut ca masina era bun comun al sotilor, ce sanse am ca instanta sa VADA adevarul?
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 16:23, 21 Mai 2009
Ce spuneti dv se incadreaza la furt intre soti!!!!Trebuie sa dovediti ca masina a fost cumparata cu 10000E!
Am si am depus in instanta ( in dosarul de partaj ) factura de 10000 E.In momentul de fata nu mai suntem soti ( din fericire)...Eu am aflat de instrainarea masinii tot in cadrul procesului de partaj, cand fostul a depus contractul de vanzare cumparare al masinii in valoare de 58oo E...
Atunci Instanta trebuie sa tina cont,acum....depinde si de argumentele avocatului dv.,...care va reprezinta !Mare atentie...trebuie sa demonstrati cu martori ca nu a fost incheiat actul de vanzare-cumparare in speta automobilul, in prezenta dv.,pentru a nu intra in prezumtia mandatului tacit.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
Serban Tanase, Consultant asigurari
Fiind un bun mobil, putea fi vandut de catre oricare dintre soti, codul civil instituind prezumtia de mandat tacit reciproc intre soti. Aveti un drept de creanta fata de fostul sot de jumatate din valoarea cu care ati achizitionat autoturismul, de 5000 EURO. Instanta nu poate decat sa-l oblige sa va plateasca aceasta sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina pe numele sotului emiliaiorga emiliaiorga Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: eu si sotul meu detinem un autoturism pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei printr-un imprumut facut pe numele ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune sanda2s sanda2s Sunr divortata si astazi fostul sot mi-a trimis un mesaj ca vine sa ii dau masina care este bun comuna fost cumparata cu un credit de la banca acesta in ... (vezi toată discuția)
Dupa divort narccissa narccissa Am divortat si am ramas in apartament cu toate lucrurile si o masina mica, iar sotul meu a plecat in chirie luand cu el cateva lucruri din casa la intelegere ... (vezi toată discuția)