avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa divort

Am divortat si am ramas in apartament cu toate lucrurile si o masina mica, iar sotul meu a plecat in chirie luand cu el cateva lucruri din casa la intelegere si o masina.De curand mi-a luat si cealalta masina din curte, spunandu-mi ca nu mi-o va da inapoi si ca are de gand sa o vanda.Are voie in primul rand sa-mi i-a masina sau poate sa o vanda vara acordul meu daca nu a avut loc nici un partaj intre noi?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:58, 9 Noiembrie 2009
este adevarat ca nu ati facut partajul si ca nu trebuie sa vanda masina. dar este posibil sa o vanda.corect este sa faceti impartirea bunurilor comune.
Pentru evita alte probleme ar fi bine sa faceti partajul bunurilor comune rezultate din casatorie....
Avand in vedere faptul ca nu a avut loc partajarea bunurilor comune,acea masina este bun comun al dvs si al sotului.El poate sa vanda masina si fara acordul dvs,in baza mandatului tacit presupus a exista intre soti.Doar cu privire la instrainarea terenurilor si a constructiilor este necesar si acordul celuilalt sot.Si eu va sfatuiesc sa introduceti o actiune de partaj.V-ar fi mult mai usor pe viitor si nu veti mai avea astfel de probleme.
daca automobilul constituie un bun propriu al sotului, achizitionat anterior casatoriei cu dvs ., acesta are dreptul sa -l instraineze, nefiind nevoie in acest caz de consimtamantul dvs .
daca insa constituie un bun comun al dvs., in baza mandatului tacit , ce se prezuma a exista intre soti , dansul poate vinde de asemenea automobilul .
pt a evita alte asemenea situatii , ieal ar fii sa rezolvati problema partajului .
in viitor , se pot ivi tot felul de situatii conflictuale, intre dvs si fostul sot .
actiunea de partaj se timbreaza cu 3% din valoarea partajabila .
instanta competenta este cea in a carei raza teritoariala este situat imobilul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare bunuri comune in timpul divortului ally_alex06 ally_alex06 buna ziua . sunt in divort. sotul a pus masina in vanzare fara acordul meu. avem de asemenea, o casuta din lemn,care valoreaza in jur de 40000 ron, construita ... (vezi toată discuția)
A vandut masina! nic1 nic1 buna ziua. problema mare! in timpul casatoriei am cumparat un autoturism.fiind despartiti in fapt, sotul meu a vandut masina tatalui lui fara stirea ... (vezi toată discuția)
Problema! nic1 nic1 in calitate de sotie pot vinde un bun comun care este pe numele sotului fara ca acesta sa stie? multumesc (vezi toată discuția)