avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... problema!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

problema!

in calitate de sotie pot vinde un bun comun care este pe numele sotului fara ca acesta sa stie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 16:30, 18 Septembrie 2009
Daca este mobil da .. daca este imobil nu ...
Cu precizarea ca vorbim de bunuri comune .. nu de bunuri proprii.
Puteti vinde numai ce aveti prin casa, daca factura pentru obiectul respectiv nu este pe numele sotului. Casa, masina sau terenul care sunt bunuri comune nu le puteti vinde.
Sfat: nu mai bine va ganditi sa divortati?? Faceti si partajul si apoi puteti vinde ce vreti din ce va revine. Si incepeti si o viata noua, fara ascunzisuri. Mult succes.
Av. Niculescu-Gorpin
Art. 35 alin. 2 fraza a doua din Codul Familiei prevede ca ,, niciunul dintre soti nu poate instraina si nici nu poate greva un teren sau o constructie ce face parte din bunurile comune, daca nu are consimtamantul expres al celuilalt sot"
art 35 se refera la terenuri si constructii
eu ma refer la un bun mobil care este pe numele lui
Exista prezumtia mandatului tacit.Exceptie fac actele de dispozitie privind instrainarea unui teren,a unei construcii,unde este nevoie de acordul expres al celuilalt sot.
Mandatul tacit opereaza numai in situatia in care celalalt sot nu contesta existenta mandatului.
Actul poate fi anulat la cererea sotului care nu a participat la conventie.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ContSters76710, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare de bunuri de catre o persoana arestata dan29 dan29 Buna ziua! Sotul meu este arestat pentru omor(nu a fost inca condamnat,este inchis pentru 29 zile) si avem o masina pe care as vrea sa o vand. Masina este ... (vezi toată discuția)
Masina pe numele sotului emiliaiorga emiliaiorga Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: eu si sotul meu detinem un autoturism pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei printr-un imprumut facut pe numele ... (vezi toată discuția)
Apartamentul socrilor... MITCHCHE MITCHCHE Buna ziua, am o mare rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi legale.Situatia mea este urmatoarea: - sunt casatorita si stam in ... (vezi toată discuția)