avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare de bunuri de catre o persoana arestata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare de bunuri de catre o persoana arestata

Buna ziua!
Sotul meu este arestat pentru omor(nu a fost inca condamnat,este inchis pentru 29 zile) si avem o masina pe care as vrea sa o vand. Masina este inmatriculata pe numele sotului. Pot sa o vand?O pot vinde eu sau imi trebuie imputernicire de la el?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:30, 1 Octombrie 2013
Actele de instrainare a bunurilor comune sotilor se fac de regula cu acordul ambilor soti. In cazul dvs., chiar daca masina e pe numele sotului, daca ea e cumparata pe timpul casatoriei, ea este bun comun. Fiind vorba de un bun mobil comun pentru a carui vanzare nu este nevoie de nicio forma de publicitate, consider ca nu aveti nevoie de acordul expres al sotului.
Aveti nevoie de acordul lui pt ca bunul e pe numele lui.
Nu stim daca e bun comun sau nu, insa o procura ar fi necesara si suficienta in ambele cazuri.
da este bun comun. dar daca rudele victimei cer despagubiri pot sa ia masina? chiar daca e bun comun,o ia in intregime sau doar partea lui?
Doar partea lui.
Dv. doriti sa vindeti masina din ce motiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

vreau să-mi vând maşina, care e doar pe numele meu FcsChelsea FcsChelsea Vreau să-mi vănd maşina şi un prieten mi-a zis că trebuie să fie de față şi soția,oare să fie adevărat ptr. că soția e plecată în ... (vezi toată discuția)
Problema! nic1 nic1 in calitate de sotie pot vinde un bun comun care este pe numele sotului fara ca acesta sa stie? multumesc (vezi toată discuția)
Cumpărare mașină înmatriculată în bulgaria, probleme cu soția vânzătorului Ghita13 Ghita13 Buna ziua!respect pentru cine se ocupa de situatiile de genul asta! Am cumaparat o masina de bulgaria cu toate actele la zi,proprietarul masini a fost ... (vezi toată discuția)