avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate spikeealex

Activitate spikeealex

Buna seara. Daca am savarasit o fapta pe teritoriul unui judet, pot cere sa fiu judecat in alt judet decat cel unde a fost fapta comisa?
Sub influenta psihoactivelor, respectiv THC..

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ce nu am inteles, amandoua faptele sunt conducere sub influenta alcoolului ?

in niciun dintre cazuri, nu au existat parti sau obiecte vatamate, pur si simplu am fost oprit in trafic..

Sanse destul de reduse, dar exista aceasta posibilitate, ma refer la amenda penala. Conteaza circumstantele reale si personale si apararea exercitata.

Buna ziua. Daca sunt recidivist pe condus sub influenta, iar prima condamnare este de un an si 6 luni cu suspendare, exista vreo sansa sa primesc amenda penala sau ceva care sa nu includa executarea pedepsei?
consumasem cu 5/6 ore inainte de toata treaba asta... Eu cand am oprit, chiar am oprit cu inima impacata stiind ca nu am nimic in neregula.. dupa atatea ore nu m am gandit ca, cateva fumuri vor putea iesi pozitive

alexmarius2 a scris:

Depinde cum sa intamplat,am fost in situatia ta.

Nu se poate incerca prin a gasi o solutie, de exemplu amenda penala si permis anulat pentru a ramane in libertate? Sau orice portita pentru a nu se pune in practica varianta cu executarea? Ma scuzati daca par prea insistent, dar sunt foarte speriat de pedeapsa cu executare..

Daca ultima fapta este savarsita in termenul de supraveghere, in cazul unei condamnari la pedeapsa cu inchisoarea, pedeapsa rezultanta o veti executa in regim de detentie.

problema mea nu este permisul, in momentul asta, chiar daca din soferie traiam, teama mea reala este de acea suspendare care ar putea fi transformata in executare.. As vrea sa stiu daca se poate gasi o cale, sau trebuie sa ma obisnuiesc si cu acest gand, ca voi fi privat de libertate in curand..

Daca ati fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, permisul se anuleaza dupa ce hotararea ramane definitiva.

Permisul mi a ramas valabil dupa proces..Acum, nu stiu ce se va intampla cu suspendarea aceea, si imi este tare greu in momentul de fata si sa platesc o consultanta la avocat, de aceea apelez maxim la sfaturile dvs..Am 21 de ani, si in afara de acestea nu am mai avut probleme cu legea.. As spera totusi sa nu fie pedeapsa cu executare, nu am puterea de imaginatie de a ma vedea acolo..

Daca ati fost condamnat in august, nu inteleg cum aveati in prezent drept de conducere.

Va salut, am o problema. In august am fost condamnat cu suspendare la un an si 6 luni, pentru conducere fara permis sub influenta. Asta seara am fost oprit de catre politie si depistat pozitiv la THC, de data aceasta aveam permis. mentionez ca in ambele variante nu au fost alte evemimente/accidente/persoane vatamate sau obiecte care au avut de suferit. La ce ma pot astepta, sa se contopeasca pedeapsa cu suspendare cu cea de acum? va multumesc anticipat pentru ajutor..