avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate Ion. D.

Activitate Ion. D.

Buna ziua, In ce condiții se ia in considerație stagiul militar la stagiul de cotizare? Multumesc
Răspuns la discuția Stagiul militar, vechime in munca
1975-76

Cornel Vasile a scris:

In ce perioada a fost efectuat stagiul militar?

1975-76
Buna ziua, persoanelor care s au angajat după efectuarea stagiului militar l-i se ia in considerație perioada la constituirea vechimii in munca?
buna ziua,sunt pensionar anticipat partial din iunie 2019.in noi. 2020 am fost la casa de pensii sa depun cere si documente ptr recalcularea pensiei in baza legii 215/2019, care transforma pensia anticipata partiala in pensie pentru limita de varsta..nu mi-au primit documentele, spunandu-mi ca pensia este calculata corect si nu se recalculeaza ca nu am dreptul.mi-am facut cont la casa nationala de pensii si am solicitat recalcularea in baza legii 215/2019..am fost sunat de la casa nationala de pensii si mi-a spus ca am dreptul la recalculare in baza legii amintite si sa trimit prin email documentele la casa judeteana,lucru care l-am si facut.in final am primit o noua decizie cu pensia recalculata.imi pun intrbarea de unde stiu ca pensia este calculata corect?cine ne spune acest lucru?poate sa fie gresitace facem?persoana de la ghiseu mi-a respins actele,iar daca le-am trimis prin email au fost acceptate si rezolvata cerea..acum sunt in termen sa depun contestatie .am garantia ca au calculat corect?cum sa procedez,va rog pareri si autorizate.am expus povestea ptr a nu pati si altii ca mine sau sa actioneze cum am facut eu.multumesc
35 ani, 8 luni stagiu, din care 32 ani si 8 luni lucrati efectiv si 14 ani grup 2, data nastere 17.05.1959.Pensie anticipat partial, Legea 215/2019,4 luni/an ma ajuta sa scap de penalizare. Pensionat 2019,iunie.multumesc

Ion. D. a scris:

Ma ajuta modificarea la legea pensiilor care s-a facut in nov/215/ 2019-4 luni/an, pentru a trece la pensia fara penalizare?

Ma ajuta modificarea la legea pensiilor care s-a facut in nov/215/ 2019-4 luni/an, pentru a trece la pensia fara penalizare?
Sunt pensionat anticipat partial din iunie 2019. Am lucrat 5 ani in grupa 2 de munca dupa anul 2001. Ma ajuta modificarea la legea pensiilor care s-a facut in nov 2019-4 luni/an, pentru a trece la pensia fara penalizare?