avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate Alma Voicu

Activitate Alma Voicu

Buna ziua!

Va multumesc mult pentru raspunsurile lamuritoare oferite!

O zi frumoasa!
Va multumesc frumos pentru timpul acordat si explicatiile oferite!

Inteleg din acestea ca nu se mai poate pronunta o noua renuntare la urmarirea penala si ca, cel mai probabil, se va intocmi rechizitoriu pentru trimiterea in judecata, ca nu mai poate inchide dosarul in aceasta faza, asa cum ar fi fost posibil daca se aproba ordonanta de renuntare la urmarirea penala initiala.

Inceperea cercetarii judecatoresti presupune primul termen de judecata, ce inseamna mai excat? La acest moment, as putea transmite cererea de constituirea parte civilă catre Parchet?

Va rog mult, imi puteti detalia raspunsul oferit la punctul 4, deoarece sper sa nu fiu intr-o confuzie!

In concret, as dori sa aflu care sunt etapele urmatore, ce se va intampla pe mai departe avand in vedere stadiul actual al dosarului (respingerea cererea de confirmare a solutiei de renuntatre la urmarirea penala, desfiintarea solutiei de renuntare la urmarirea penala si trimiterea cauzei la procuror pentru a completa urmarirea penala). Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!

Va doresc o dupa-amiaza placuta!
Buna ziua!
Într-un proces penal, in camera preliminara, s-a dispus desfiintarea solutiei de renuntare la urmarirea penala si trimiterea cauzei la procuror pentru a completa urmarirea penala in sensul infractiuni de ultraj contra bunelor moravuri si violarea vietii private.

Vă deranjez cu urmatoarele intrebari:
1. Mai exact, ce implica completarea urmarii penale?
2. Dupa solutionarea punctului 1, care sunt pasii care vor urma?
3. Ce solutii poate da procurorul?
4. Se mai reia procedura camerei preliminare?
5. În vederea solicitarii daunelor morale, pana cand pot depune cererea de constituire parte civila? Pana acum, nu mi-a fost adresata aceasta intrebare de catre organele de urmarire penala, eu fiind partea vătămată.

Va multumesc frumos!
O zi buna!
Va multumesc frumos pentru ajutor! La ce faceti referire cand spuneti ca pot avea probleme ulterior? In ce sens pe unii îi avantajează lipsa procesului, iar pe ceilalți nu? Mulțumesc mult! O zi buna va doresc!
Va multumesc pentru timpul acordat!
Va rog mult, exista posibilitatea sa-mi oferiti mai multe detalii despre aceasta notificare: forma ei, trebuie redactata de un dl/dna avocat si transmisa printr-un canal oficial (ex: posta), o pot redacta personal, trebuie transmisa tuturor celor implicati? Daca partile nu dau curs acesteia, ce ramane de facut? Va multumesc mult! Seara buna!
Va multumesc frumos!
Va rog, imi puteti spune daca soția și cei 3 copii pot dispune de teren după bunul plac, îl pot da in arendă, vinde, etc, fără acordul celui de-al patrulea copil? Exista vreo portiță prin care se pot face astfel de lucruri? Mulțumesc!
Buna ziua!

Cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: partaj succesoral si iesire din indiviziune definitiva, intre sotia supravietuitioare si cei 4 copii, dupa sotul/tatal decedat.
La partaj s-au impartit bunurile si terenul intravilan, FARA TERENUL EXTRAVILAN (o omisiune din partea tuturor părților, nu a fost inclus la masa succesorala, acesta fiind pe numele tatălui/soțului decedat).

Intrebare: poate sotia supravietuitoare si/sau cei 3 copii (sunt in relatii bune) din totalul de 4 copii sa dispuna de acest teren dupa bunul plac, sa-l instraineze, sa-l dea in arenda, etc, fara acordul celui de-al patrulea copil? Exista vreo portiță prin care se pot face astfel de lucruri?

Ce este de facut in acest sens, având în vedere că nu intra in discutie o intelegere la notar si nici în instanta nu se mai dorește să se ajungă?

Va multumesc anticipat!
O zi buna!
Mulțumesc pentru răspunsul prompt.
Cel mai probabil, va referiți la terenul extravilan...nu, acesta nu a fost inclus în masa succesorala, s-au dezbătut doar bunurile si terenul intravilan.
Buna ziua!

Cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: partaj succesoral si iesire din indiviziune definitiva, intre sotia supravietuitioare si cei 4 copii, dupa sotul/tatal decedat.
La partaj s-au impartit toate bunurile si terenul intravilan, fara cel extravilan.

Intrebare 1: copiii au dreptul la mostenire si dupa mama, sau aceasta poate dispune de cota primita asa cum doreste fara sa fie necesar acordul copiilor?

Intrebare 2: sotia supravietuitoare si 3 frati din cei 4 si-au insusit terenul extravilan in defavoarea fratelui ramas, desi nu sunt trecuti in titlul de proprietate (terenul apartinand sotului/tatalui decedat), mai mult decat atat, pe fratele din urma il persecuta psihic prin toate actiunile. Ce este de facut in acest sens?

Va multumesc anticipat!