avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: partaj ...

Buna ziua!

Cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: partaj succesoral si iesire din indiviziune definitiva, intre sotia supravietuitioare si cei 4 copii, dupa sotul/tatal decedat.
La partaj s-au impartit toate bunurile si terenul intravilan, fara cel extravilan.

Intrebare 1: copiii au dreptul la mostenire si dupa mama, sau aceasta poate dispune de cota primita asa cum doreste fara sa fie necesar acordul copiilor?

Intrebare 2: sotia supravietuitoare si 3 frati din cei 4 si-au insusit terenul extravilan in defavoarea fratelui ramas, desi nu sunt trecuti in titlul de proprietate (terenul apartinand sotului/tatalui decedat), mai mult decat atat, pe fratele din urma il persecuta psihic prin toate actiunile. Ce este de facut in acest sens?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:17, 21 Noiembrie 2020
1. In urma partajului, mama este proprietar exclusiv pe bunurile care i-au revenit în lot.
Ca atare, cât timp este in viața, mama poate înstrăina ce a dobândit la partaj, oricui dorește, fără acordul nimănui.
La decesul său, în măsura în care vor mai exista bunuri, vor fi moștenite de copii.
2. Terenul nu a fost inclus la partaj? Cui i-a revenit.
Mulțumesc pentru răspunsul prompt.
Cel mai probabil, va referiți la terenul extravilan...nu, acesta nu a fost inclus în masa succesorala, s-au dezbătut doar bunurile si terenul intravilan.
Atunci, trebuie suplimentata masa succesorala după tata, cu acest teren și ulterior, făcut un act de partaj.
Fie amiabil, la notar, fie prin instanța

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Retransmitere mostenire pasalegaviorela pasalegaviorela Buna dimineata . Multumesc tuturor pt raspunsurile date .Doresc sa -mi mai raspundeti la o intrebare : A decedat tata (in urma cu 25 ani ), Eu , fratele (era ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune constantin cristian constantin cristian Buna ziua.Bunica din partea tatalui a detinut o proprietate formata din 1000mp teren intravilan si o casa de trei camere pe acest teren.Tata a fost singurul ... (vezi toată discuția)