Cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: partaj succesoral si iesire din indiviziune definitiva, intre sotia supravietuitioare si cei 4 copii, dupa sotul/tatal decedat.
La partaj s-au impartit bunurile si terenul intravilan, FARA TERENUL EXTRAVILAN (o omisiune din partea tuturor părților, nu a fost inclus la masa succesorala, acesta fiind pe numele tatălui/soțului decedat).
Intrebare: poate sotia supravietuitoare si/sau cei 3 copii (sunt in relatii bune) din totalul de 4 copii sa dispuna de acest teren dupa bunul plac, sa-l instraineze, sa-l dea in arenda, etc, fara acordul celui de-al patrulea copil? Exista vreo portiță prin care se pot face astfel de lucruri?
Ce este de facut in acest sens, având în vedere că nu intra in discutie o intelegere la notar si nici în instanta nu se mai dorește să se ajungă?
Va multumesc frumos!
Va rog, imi puteti spune daca soția și cei 3 copii pot dispune de teren după bunul plac, îl pot da in arendă, vinde, etc, fără acordul celui de-al patrulea copil? Exista vreo portiță prin care se pot face astfel de lucruri? Mulțumesc!
Facerți o notificarer prin care să-i comunicați că doriți să discutați modalitatea de exploatare a bunului proprietate comună, respectiv arendarea acestuia, cu aplicarea după caz a art. 641 cod civil.
Va multumesc pentru timpul acordat!
Va rog mult, exista posibilitatea sa-mi oferiti mai multe detalii despre aceasta notificare: forma ei, trebuie redactata de un dl/dna avocat si transmisa printr-un canal oficial (ex: posta), o pot redacta personal, trebuie transmisa tuturor celor implicati? Daca partile nu dau curs acesteia, ce ramane de facut? Va multumesc mult! Seara buna!
Mostenire
iuliana74
Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama mea a decedat in 2010, in urma ei am dezbatut succesiunea pentru 10 ha de teren agricol, tata a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)