avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: partaj ...

Buna ziua!

Cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: partaj succesoral si iesire din indiviziune definitiva, intre sotia supravietuitioare si cei 4 copii, dupa sotul/tatal decedat.
La partaj s-au impartit bunurile si terenul intravilan, FARA TERENUL EXTRAVILAN (o omisiune din partea tuturor părților, nu a fost inclus la masa succesorala, acesta fiind pe numele tatălui/soțului decedat).

Intrebare: poate sotia supravietuitoare si/sau cei 3 copii (sunt in relatii bune) din totalul de 4 copii sa dispuna de acest teren dupa bunul plac, sa-l instraineze, sa-l dea in arenda, etc, fara acordul celui de-al patrulea copil? Exista vreo portiță prin care se pot face astfel de lucruri?

Ce este de facut in acest sens, având în vedere că nu intra in discutie o intelegere la notar si nici în instanta nu se mai dorește să se ajungă?

Va multumesc anticipat!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Alma Voicu , utilizator 12:08, 9 Decembrie 2020
Trebuie făcută succesiunea în instanță dacă nu se înțeleg.
Va multumesc frumos!
Va rog, imi puteti spune daca soția și cei 3 copii pot dispune de teren după bunul plac, îl pot da in arendă, vinde, etc, fără acordul celui de-al patrulea copil? Exista vreo portiță prin care se pot face astfel de lucruri? Mulțumesc!
Facerți o notificarer prin care să-i comunicați că doriți să discutați modalitatea de exploatare a bunului proprietate comună, respectiv arendarea acestuia, cu aplicarea după caz a art. 641 cod civil.
Va multumesc pentru timpul acordat!
Va rog mult, exista posibilitatea sa-mi oferiti mai multe detalii despre aceasta notificare: forma ei, trebuie redactata de un dl/dna avocat si transmisa printr-un canal oficial (ex: posta), o pot redacta personal, trebuie transmisa tuturor celor implicati? Daca partile nu dau curs acesteia, ce ramane de facut? Va multumesc mult! Seara buna!
Da, ar fi bine să fie redactată de avocat și transmisă prin intermediul executorului judecătoresc.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
Adrian ALBU, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna ziua! cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: partaj ... Alma Voicu Alma Voicu Buna ziua! Cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: partaj succesoral si iesire din indiviziune definitiva, intre sotia supravietuitioare si cei 4 copii, ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)
Mostenire iuliana74 iuliana74 Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama mea a decedat in 2010, in urma ei am dezbatut succesiunea pentru 10 ha de teren agricol, tata a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)