Cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: partaj succesoral si iesire din indiviziune definitiva, intre sotia supravietuitioare si cei 4 copii, dupa sotul/tatal decedat.
La partaj s-au impartit bunurile si terenul intravilan, FARA TERENUL EXTRAVILAN (o omisiune din partea tuturor părților, nu a fost inclus la masa succesorala, acesta fiind pe numele tatălui/soțului decedat).
Intrebare: poate sotia supravietuitoare si/sau cei 3 copii (sunt in relatii bune) din totalul de 4 copii sa dispuna de acest teren dupa bunul plac, sa-l instraineze, sa-l dea in arenda, etc, fara acordul celui de-al patrulea copil? Exista vreo portiță prin care se pot face astfel de lucruri?
Ce este de facut in acest sens, având în vedere că nu intra in discutie o intelegere la notar si nici în instanta nu se mai dorește să se ajungă?
Este bine sa va adresati instantei.
Pentru unii moștenitori lipsa procesului poate fi de ajutor iar pentru altii nu.
Inevitatil tot acolo veți ajunge dar puteti avea probleme ulterior.
Va multumesc frumos pentru ajutor! La ce faceti referire cand spuneti ca pot avea probleme ulterior? In ce sens pe unii îi avantajează lipsa procesului, iar pe ceilalți nu? Mulțumesc mult! O zi buna va doresc!
Mostenire
iuliana74
Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama mea a decedat in 2010, in urma ei am dezbatut succesiunea pentru 10 ha de teren agricol, tata a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)