avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate Ovidiu C.

Activitate Ovidiu C.

Dapix a scris:

Poprirea nu se va sista automat dacă balanța dintre pensie și salariul minim se va schimba. Nu stă nimeni să verifice la sute sau mii de debitori ce venit avea ieri, și cât are azi.

Trebuie să notificați dumneavoastră executorul judecătoresc, dar din timp să aibă când trimite notificare către casa de pensii, sau către banca unde aveți contul curent.

Să știți că numai dvs trebuie să vă luptați pentru drepturile care vi se cuvin. Nu-l interesează în mod personal pe nimeni dacă vă sunt respectate drepturile sau nu.

Pot, in instanta, solicita și sancțiuni sau daune ..pentru nerespectarea drepturilor menționate de dvs? Adică ma pot asigura in vreun fel ca nu se mai repeta?...si nu neapărat din partea aceluiași executor. Să amintim acestor executori ca au și obligații nu doar drepturi..și că pot si dânșii răspunde de faptele lor, la fel cum și eu o fac
Dacă salariul minim va creste, iar pensia va rămâne la aceeași valoare, va trebui sa anunț eu sau orice forma de poprire va inceta?
Dar, dacă din suma virata in contul bancar s- a instituit poprire( cu complicitate băncii) in cuantum de 250 ron...ce e de facut?...adică o treime
Mentionez ca am luat legătura si cu executorul si acesta mi-a spus ca nu mai poate face nimic ca sa restitue banii...căci dumneaei nu a știut ce reprezinta suma si a virat- o mai departe..
Repet: ce e de făcut? Se mai poate face ceva?
Chiar dacă este minimă?..adică în jur de 800 Ron
Indemnizatia sociala( pensia de boala) poate fi executata silit ?