avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate nixetro

Activitate nixetro

Am un apartament pe firma. In cazul in care dizolv firma, platitoare de tva, ca unic asociat , apartamentul imi revine mie? Care ar fi procesul si ce implica mai exact daca se poate face acest lucru?
Răspuns la discuția Modificare antecontract
Plata va fi prin transfer bancar (din contul firmei), am vrut sa ma refer la faptul ca nu depind de vreun împrumut bancar sau altceva, spunând "cash". Multumesc pt raspuns.

Bună seara. În 2020 am încheiat un antecontract pt un apt. care va fi gata în aprox. 2 luni. Antecontractul e valabil pana la sf lunii iulie 2021. În el suntem trecuți în mod egal (eu și iubita mea) ca propietari. Intrebarea mea este dacă se poate modifica sau sa se facă altul astfel încât sa se poată cumpara apt. pe pers juridica? (firma ei), mentionez ca plata va fi cash. Și dacă da, ce demersuri trebuiesc făcute, dacă durează mult sau orice detaliu de genul. Multumesc.
Da, asta scrie în antecontract, iulie 2021 ar fi maximum, si in cazul unui credit bancar se poate prelungi cu 3 luni in anumite condiții de comun acord pe ambele părți. Pe mine ma interesează dacă apt. ar fi gata mult mai devreme de iulie, se poate "jongla" cu perioada aceea?

MihailZC a scris:

Daca antecontractul prevede ca termen de perfectare a vanzarii iulie 2021, acesta profita dezvoltatorului dar si dumneavoastra in sensul ca, daca antecontractul nu prevede altfel, nu puteti fi obligat sa cumparati (si sa achitati integral pretul) inainte de acest termen.

Buna seara. Am încheiat un antrecontract în octombrie pt un apartament nou care va fi gata în aprilie 2021(termenul dat de dezvoltator). In antecontract termenul ar fi începând cu 3 luni de la data încheierii antecontractului si maxim iulie 2021. Intrebarea mea ar fi în cazul în care nu reușesc sa strâng toata suma care a mai rămas de dat (cash), am dat doar avansul la inceput, pana la finalizarea apt, se poate face o prelungire sau ceva de genul? La modul daca ar fi gata în martie-aprilie si mai am nevoie de o luna-2 în plus sa pot strange toata suma? Ce variante as avea?