avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare antecontract

Bună seara. În 2020 am încheiat un antecontract pt un apt. care va fi gata în aprox. 2 luni. Antecontractul e valabil pana la sf lunii iulie 2021. În el suntem trecuți în mod egal (eu și iubita mea) ca propietari. Intrebarea mea este dacă se poate modifica sau sa se facă altul astfel încât sa se poată cumpara apt. pe pers juridica? (firma ei), mentionez ca plata va fi cash. Și dacă da, ce demersuri trebuiesc făcute, dacă durează mult sau orice detaliu de genul. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:03, 9 Martie 2021
e un contract intre parti. nu e ma simplu sa intrebati dezvoltatorul?
plata nu poate fi cash la o astfel de suma (e minimum 50k euro, nu?). cititi legislatia despre spalarea banilor.
daca se cumpara pe persoana juridica, nu veti cumpara un imobil cu destinatatie de locuinta decat daca firma are acest obiect de activitate.
cereti unui avocat sa va explice, e o poveste mai lunga
Plata va fi prin transfer bancar (din contul firmei), am vrut sa ma refer la faptul ca nu depind de vreun împrumut bancar sau altceva, spunând "cash". Multumesc pt raspuns.

Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Puteti incheia o cesiune de pozitie contractuala, cu acordul dezvoltatorului in sensul ca instrainati catre societate, atat dvs cat si iubita, toate drepturile si obligatiile pe care le aveti decurgand din antecontract. Instrainarea se poate face cu titlu oneros sau gratuit. Indiferent ce obiect de activitate are societatea ea poate detine in patrimoniu o locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament alex_32 alex_32 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament nou, intr-un ansamblu de mai multe blocuri in constructie, de la dezvoltator cu cash(avans la antecontract si plata ... (vezi toată discuția)
Riscuri cesiune antecontract mike01 mike01 Doresc sa cumpar un apartament prin cesiune de antecontract. Blocul va fi finalizat peste cateva luni, dezvoltatorul l-a vandut deja unei persoane care ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am încheiat un antrecontract în octombrie pt un ... nixetro nixetro Buna seara. Am încheiat un antrecontract în octombrie pt un apartament nou care va fi gata în aprilie 2021(termenul dat de dezvoltator). In antecontract ... (vezi toată discuția)