avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate Para81

Activitate Para81

Va multumesc mult pentru raspunsuri!

raluk0207 a scris:

Bunica vrea "sa lase" ,dar ideea e ca bunica nu e proprietar, astfel încât sa decidă singura asupra terenului.
Proprietarul terenului este mort.
Astfel, bunurile sale, se transmit prin succesiune, moștenitorilor sai.
În acest sens, bunica (în calitate de soție supraviețuitoare) si cei doi copii trebuie sa se adreseze unui notar din circumscripția judecătoriei unde bunicul a avut ultimul domiciliu și sa dezbata moștenirea.
Dacă sunt divergente între cei 3 moștenitori, succesiunea se va dezbate în instanță.
Însă până atunci, bunica nu are cum sa "lase" legal, nimic
Dacă după finalizarea succesiunii, moștenitorii vor dori sa vanda/doneze soției dvs terenului respectiv, este o alta poveste. Un contract separat.


Are doi copii, amandoi in viata. Insa acest teren va fi al sotiei. Insa nu suntem in clar cu procedura


raluk0207 a scris:

Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunic.
Mostenitorii legali ai bunicului sunt: bunica si copiii bunicilor.
Cati copii au avut bunicii? Cati mai traiesc?

Este pe numele bunicului decedat, dar nu stiu exact ce documente sunt.

raluk0207 a scris:

Al cui este terenul? Ce acte de proprietate sunt?

Bună ziua.
Bunica sotiei mele vrea să îi "lase" un teren undeva la tară. Bunicul ei este decedat si nu au fost facute demersuri in acest sens. Ne-am dus la primaria comunei si ne-au spus sa scriem o cerere sau declaratie cum ca ea (bunica) este de acord sa treaca terenul pe numele ei, si... cam atat. Ma puteti ajuta care este procedura corecta pentru ca din punct de vedere juridic o astfel de hartie nu are nici o valoare si pe de alta parte mai sunt rude care ar putea ataca in instanta dupa eventualul deces al bunicii. Va multumesc.
Deci agentul a fost domn pana la urma. Va multumesc!
Buna. Mi-a fost retinut permisul pentru nerespectarea prevederilor legale privind depasirea autovehiculelor pe o perioada de 60 de zile. Insa in loc de amenda am primit doar avertisment. Toti celor care le-am povestit spun ca asa ceva nu exista. Legea spune ca pentru fapta savarsita primesti amenda contraventionala, puncte si se retine permisul. Imi puteti da un sfat?
Am inteles. Va multumesc mult.


gi-jane2 a scris:

o poate include, tine cont de rezerva succesorala a sotiei si a copiilor si restul lasa concubinei.
rezerva succesorala e de jumatate din cat ar mosteni restul, legal
spre ex, prin testament, poate lasa partea lui ce ap, nevestei si nuda proprietae de la casa parinteasca, copiilor si uzufruct pe casa parintesca, concubinei.


Va multumesc pentru raspuns! Totusi daca prin testament o include ca mostenitoare si pe concubina, se poate ataca ulterior?
gi-jane2 a scris:

din masa succesorala, adica din jumatatea ce ii apartine lui ion- din bunurile cumparate in timpul casatoriei, 1/4 mosteneste sotia si 3/4, copiii. In acelesi cote,se mosteneste si casa lui parinteasca.
Din pacate pt ea, , concubina nu are drept de mostenire

Concubinaj-mostenire
Elena si Ion sunt casatoriti, au doi copii Irina si Paul. Din diferite motive se despart dar nu divorteaza! Ion traieste de cca. 20 de ani in concubinaj cu Maria in casa lui parinteasca, Elena traieste singura in apartamentul dobandit impreuna cu Ion dupa casatorie. Intrebarea este, in cazul decesului lui Ion sau Elena, Maria are vreun drept de mostenire fiind concubina, avand in vedere ca Elena si Ion nu sunt divortati legal? Si copii ce parte mostenesc?