avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Bunica sotiei mele vrea să îi \"lase\" ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Bunica sotiei mele vrea să îi "lase" un teren undeva ...

Bună ziua.
Bunica sotiei mele vrea să îi "lase" un teren undeva la tară. Bunicul ei este decedat si nu au fost facute demersuri in acest sens. Ne-am dus la primaria comunei si ne-au spus sa scriem o cerere sau declaratie cum ca ea (bunica) este de acord sa treaca terenul pe numele ei, si... cam atat. Ma puteti ajuta care este procedura corecta pentru ca din punct de vedere juridic o astfel de hartie nu are nici o valoare si pe de alta parte mai sunt rude care ar putea ataca in instanta dupa eventualul deces al bunicii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Para81 , utilizator 20:57, 13 Septembrie 2022
Al cui este terenul? Ce acte de proprietate sunt?
Este pe numele bunicului decedat, dar nu stiu exact ce documente sunt.

raluk0207 a scris:

Al cui este terenul? Ce acte de proprietate sunt?

Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunic.
Mostenitorii legali ai bunicului sunt: bunica si copiii bunicilor.
Cati copii au avut bunicii? Cati mai traiesc?
Are doi copii, amandoi in viata. Insa acest teren va fi al sotiei. Insa nu suntem in clar cu procedura

raluk0207 a scris:

Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunic.
Mostenitorii legali ai bunicului sunt: bunica si copiii bunicilor.
Cati copii au avut bunicii? Cati mai traiesc?

Bunica vrea "sa lase" ,dar ideea e ca bunica nu e proprietar, astfel încât sa decidă singura asupra terenului.
Proprietarul terenului este mort.
Astfel, bunurile sale, se transmit prin succesiune, moștenitorilor sai.
În acest sens, bunica (în calitate de soție supraviețuitoare) si cei doi copii trebuie sa se adreseze unui notar din circumscripția judecătoriei unde bunicul a avut ultimul domiciliu și sa dezbata moștenirea.
Dacă sunt divergente între cei 3 moștenitori, succesiunea se va dezbate în instanță.
Însă până atunci, bunica nu are cum sa "lase" legal, nimic
Dacă după finalizarea succesiunii, moștenitorii vor dori sa vanda/doneze soției dvs terenului respectiv, este o alta poveste. Un contract separat.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Act de donatie sau contract de v-c? mos_ene mos_ene salutare la toata lumea am si eu mai multe nelamuriri si va rog daca putezi sa ma elucidatzi si pe mine:sa incepem cu inceputul(bunicul meu a murit in 1997 ... (vezi toată discuția)
Procedura didu_didu didu_didu Care este procedura in instanta pentru a imparti un teren mai multor persoane apeland la uzucapiune, teren obtinut prin mostenire de catre bunicul meu? ... (vezi toată discuția)
Teren - legea 10/2001 Este vorba de un teren revendicat in baza legii 10/2001 teren proprietate al bunicii decedate in 1996. Mentionez ca in anul 1992 a decdat si mama noastra( ... (vezi toată discuția)