avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate Mircea J.

Activitate Mircea J.

Buna ziua. Va multumesc mult pentru informatiile furnizate! O zi minunata va doresc!
Buna ziua! Am o intrebare legat de reinnoirea permisului de conducere si mai exact, daca pot schimba permisul de conducere ce urmeaza sa expire, avand in vedere ca mi-am schimbat adresa de domiciliu de curand, insemnand chiar si judetul? Sau trebuie sa merg in judetul anterior de resedinta pentru a il schimba? Va multumesc!
Buna ziua! Am o intrebare legat de recunoasterea unui certificat de casatorie emis in afara granitelor Romaniei:
Eu si sotia mea ne-am casatorit in Irlanda si avem, deci, certificatul de casatorie emis acolo. Cand am venit de curand in tara, am dorit sa mergem la Sectia Starii Civile pentru a ne inregistra certificatul si pe teritoriul Romaniei, sa putem fi recunoscuti ca si casatoriti aici. Numai ca acolo ni s-a spus ca pentru a putea face inregistrarea lui, avem nevoie ca certificatul sa aibe pus acea apostila de autoritatea irlandeza, lucru de care nu am stiut. De aceea am o serie de intrebari legat de acest caz, la care as fi recunoscator cu raspunsurile dvs.:

1. Avand in vedere ca si Romania si Irland sunt state parte ale U.E., mai este nevoie de aceasta apostila, despre care am citit ca s-a renuntat la ea si ca acest tip de acte pot fi inscrise in Romania fara probleme?
2. Daca totusi este necesar sa fac acest lucru, unde trebuie mers sa cerem apostila si daca putem trimite actele prin posta, fara a mai fi necesara deplasarea noastra? Se poate face acest lucru prin intermediul ambasadei?

Va multumesc tare mult si sper ca am fost cat se poate de clar in cererea mea!
Buna ziua! As dori sa va intreb in cazul in care doi soti isi pired vietile si nu au nici un copil ca urmas, drept urmare, cine sunt cei care pot avea drept la mostenire? Asta in cazul in care nici unul dintre ei nu si-au facut testamentu. Va multumesc!