avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate heruvim

Activitate heruvim

Am achiziționat un apartament într-un imobil nou construit și aș dori să închid balconul cu un sistem de geamuri pliabile mobile.
Am înțeles de la dezvoltator că nu am voie, dar în schimb pot monta termopane identice cu cele de la ferestrele celorlalte camere.
Care este legea care reglementează acest lucru?
Sunt dispus să plătesc și o consultație juridică pentru un răspuns legal.
Se considera dobanda bancara (la un depozit la termen) ca cifra de afaceri la un IMM? Daca dobanda bancara se cumuleaza cu cifra de afaceri din anul respectiv, iar daca aceasta suma depaseste 100.000 Euro se trece la un impozt de 16%? Multumesc.
Răspuns la discuția Neplatitor sau platiror TVA?
Multumesc.

Mie imi este frica de urmatorul abuz: societatea comerciala cu care am incheiat un contract pe drept de proprietate intelectuala, mi-a cerut si o copie dupa cartea de identitate. Eu am semnat doar contractul in cele doua exemplare. Unul la ei si unul la mine. Eu am mers la Circa Financiara si l-am inregistrat impreuna cu o declaratie 020 (nu-mi aduc bine aminte numarul declaratiei). Ei ar putea sa incheie pe viitor si alte contracte pe numele meu, fara voia mea, falsificandu-mi semnatura din contract.

Se poate intampla asa ceva si cum as putea preveni aceasta situatie ?
Răspuns la discuția Neplatitor sau platiror TVA?

Am o nelamurire cu privire la Codul Fiscal, privind veniturile din drepturi de proprietate intelectuala. Am intrebat la Circa Financiara doua persoane diferite, care mi-au dat raspunsuri la fel de diferite.

1. Daca in decursul unui an calendaristic venitul meu din proprietate intelectuala depaseste echivalentul in LEI a 35.000 Euro, sunt obligat sa platesc TVA la sumele care depasesc acest prag ?

2. Dar, daca am mai multe contracte intr-un an calendaristic, fiecare dintre ele are o valoare mai mica de 35.000 Euro, iar suma lor este mai mare de 35.000 Euro, sunt obligat sa platesc TVA ?

Multumesc
Am o nelamurire cu privire la Codul Fiscal, privind veniturile din drepturi de proprietate intelectuala. Am intrebat la Circa Financiara doua persoane diferite, care mi-au dat raspunsuri la fel de diferite.

1. Daca in decursul unui an calendaristic venitul meu din proprietate intelectuala depaseste echivalentul in LEI a 30.000 Euro, sunt obligat sa platesc TVA la sumele care depasesc acest prag ?

2. Dar, daca am mai multe contracte intr-un an calendaristic, fiecare dintre ele are o valoare mai mica de 30.000 Euro, iar suma lor este mai mare de 30.000 Euro, sunt obligat sa platesc TVA ?

Multumesc
Multumin pentru raspunsul Dvs., daca o sa mai avem si alte intrebari o sa indraznim sa vi le punem.

Doamne ajuta.
Multumesc pentru mesaj.

Nu inteleg care este diferenta intre cifra de afaceri si incasari.

Noi ne ocupam cu pictura murala bisericeasca si restaurare monumente istorice, iar incasarile sunt doar pe creatie artistica nu si pe comert.

Mai am o intrebare: in cazul nostru de creatie artistica, unde cheltuielile firmei noastre sunt foarte mici, ar mai exista vreo posibilitate de organizare juridica (SRL, SA sau PFA) unde impozitele sa nu fie asa de mari (19% TVA si 16% impozit). Concurenta noastra sunt asa zisi "pictori" fara pregatire si fara atestate din partea Patriarhiei Romane si a Ministerului Culturii, care lucreaza la negru la preturile noastre, dar la care ei nu emit factura fiscala. Ei au un pret asemanator cu al nostru, cu care elimina toti profesionistii din acest domeniu, care lucreaza legal.

Am inteles ca ar mai exista un contract de drept de autor unde impozitul este de ca. 10%. Nimeni nu a stiut sa-mi dea un raspuns clar.

Noi chiar dorim sa fim legali si sa executam cat mai multe lucrari, deoarece consideram ca sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i lui Dumnezeu.
Am inteles urmatoarele:

eu am depasit in luna iulie 2008 incasari de peste 100.000 EUR si urmeaza sa platesc 16% impozit pe profit.

Va trebui sa platesc impozit de 16% si la incasarile din perioada ianuarie - iunie 2008?