Vreau sa cumpar o masina de la reprezentanta, reprezentanta a achizitionat masina respectiva in leasing, dar leasingul nu este incheiat (inca 6 luni).
Reprezentanta imi spune ca imi vinde masina, imi taie factura pe toata suma, imi da masina insa actele masinii mi le va da in maxim o luna dupa ce incheie leasig-ul anticipat.
O luna eu voi folosi masina fara sa fie pe numele meu, eu achitand conttravaloare acesteia integral.
Cum sa procedez cu reprezentanta pentru a evita eventualele probleme care decurg din aceasta situatie (poate reprezentanta nu isi incheie leasing-ul si eu raman si fara bani si fara masina)?
Le-am explicat celor de la firma ca legea nu obliga la aceasta perioada de proba si mi s-a spus ca acest contract este standard in companie si nu vor sa-l modifice.
In cazul acesta singura mea optiune este sa nu semnez?
Buna ziua
Am si eu o nelamurire legata de transferul in cadrul aceleiasi companii, dar in orase diferite.
Avand in vedere ca in codul muncii nu exista posibilitatea de desfacere a contractului de munca prin transfer si a faptului ca firmele din cadrul companiei sunt inregistrate separat la Registrul Comertului , am fost nevoita sa-mi depun demisia la firma de provenienta si sa inchei un nou contract la firma noua.
Este legal ca in noul contract sa imi apara din nou perioada de proba de 30 de zile calendaristice,la un transfer care se realizeaza dupa un an de activitate in aceeasi companiei si mutarea pe acelasi post?
Cum ar trebui sa procedez, pentru ca in codul muncii nu este specificata obligativitatea introducerii in contract a acestei perioade de proba, iar la firma mi s-a spus ca este doar o formalitate si ca acesta este contractul standard pe care nu vor sa-l modifice.