va rog sa-mi spuneti daca o firma poate acorda salariatilor vouchere de vacanta. daca da va rog sa-mi comunicati si plafonul de acordare si daca sunt deductibile ( cu plata impozitului de 10% pentru sumele acordate).
Societatea nostra doreste sa acorde tichete cadou salariatilor sai ca si cheltuieli sociale, in limita unei cote de 5% aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului .
In cadrul acestei limite, pe langa tichetele cadou acordate cu ocazia zilelor de Craciun, Paste, 8 martie , 1 iunie pentru care exista limita de 150ron/persoana, pentru care nu se platesc contributii salariale, doreste sa acorde tichete cadou salariatilor sai si cu alte ocazii. Aceste alte ocazii ar fi 1 Decembrie , 1 Mai, ziua companiei, 15 August etc.
Societatea are prevazut in regulamentul de ordine interioara acordarea acestor tichete cadou. Valoarea pe care doreste sa o acorde este intre 500-1000 ron/salariat acordata diferentiat in functie de gradul de implicare in realizarea sarcinilor.
Am dori sa stim ce contributii se platesc pentru aceste tichete cadou din punct de vedere al salariatului(CAS, CASS, impozit pe veniturile din salarii) si din punct de vedere al angajatorului( contributia asiguratorie pentru munca)?