1. daca se ajunge la varianta licitatiei publice, și unul dintre copropietari se răzgândește și totuși dorește să cumpere bunul poate participa la licitație? 2. aveți cunostință de vreo speță solutionata în acest fel, ce fel de licitație se practică, cu strigare, cu oferte in plic, sau de care? multumesc
Contractul de comodat despre care vorbesc este unul extrem de simplu și precizează părțile (pe de o parte cei doi copropietari, pe de alta parte firma celui de - al doilea coproprietar, care este și administrator), apoi se precizează ca se cedează folosința clădirii respective pe perioada nedeterminată, cu utilizare permanenta în scop de sediu social. Semnăturile/ la comodanti ambii coproprietari, la comodatar doar unul, și gata.
Îmi cer mii de scuze pentru ca nu am fost eu suficient de explicit - este vorba despre un imobil compus din teren și doua clădiri - clădirea 1 închiriată unei firme terțe, clădirea 2 cu acel contract de comodat cu probleme. Multumesc pentru înțelegere. Întrebarea referitoare la invalidarea / desființarea /rezilierea acelui contractt de comodat rămâne valabila.
1.Mulțumesc pentru sfat, dar nu aș vrea sa vând deoarece astfel scade și valoarea întregului și respectiv și a jumătații păstrate și vom rămâne tot încurcați cu clădirea C1. Poate singura varianta pe care as lua-o în considerare ar fi sa-i vând eu jumatate din cladirea C2 și el sa îmi vândă jumatate din cladirea C1. Sau să cumpăr eu toată cota lui de 1/2 din tot imobilul (C1 și C2) și să îi las, ca facilitate folosința gratuită a clădirii C2 pentru un anumit număr de ani.
2. În altă ordine de idei, cel mai mult aș vrea să știu dacă contractul de comodat se consideră desființat ca urmare a transmiterii rezilierii de către coproprietarul de la care am cumpărat eu sau dacă pot să fac eu ceva pentru a îl desființa (ar fi aberant să nu poți desființa un contract de comodat în condițiile în care eu dețin o cotă de 1/2 din proprietate - asta ar însemna că el poate fi menținut la infinit???!!!). Precizez că contractul de comodat era semnat de ambii copropietari pe de o parte și de administratorul firmei comodante (copropietarul B). Precizez că contractul de comodat era pe perioadă nedeterminată, folosința permanentă, destinația trecută în contract era sediu social - totuși acum se folosește ca sediu comercial cu activitate cu publicul!). Multumesc.
Bună ziua,
Am următoarea speță : am cumpărat o cota de 1/2 dintr-un imobil, de la persoana A. Pe cealaltă cota de 1/2 este coproprietar persoana B. Înainte de vânzare cu 8 ani, împreună cei doi coproprietari cu cote egale de câte 1/2, A și B au încheiat un contract de comodat pe perioada nedeterminata cu firma C (aparținând lui B). Înaintea vânzării A a notificat firmei C încetarea contractului de comodat. Cu toate acestea C (firma lui B) refuză eliberarea spațiului, susținând că contractul de comodat nu poate fi revocat decât de ambii coproprietari deodată, în unanimitate, invocând diverse articole din prevederile legale de la coproprietate. . Mergând pe această logică firma C ar putea păstra folosința imobilului la infinit, deoarece asa dorește unul dintre coproprietari - > B (patronul firmei C). Este corect așa? Care ar fi soluțiile de ieșire din aceasta situație? Mulțumesc