O fi rămas întrebarea valabilă, dar răspunsul presupune
cunoașterea conținutului contractului.
Altminteri, puteți să adresați întrebarea și la rubrica horoscop, de la te miri ce emisiune, că tot același lucru ar fi.
Răspunsul la întrebarea dvs. este:
depinde. Depinde de ce o fi fost scris în acel contract.
Și după cum povestiți că ar fi zis terța parte, mira-m-aș să vă fie profitabile clauzele acelui contract, dar ... ne lăsăm surprinși.
Mister Proper a scris:
Poate singura varianta pe care as lua-o în considerare ar fi sa-i vând eu jumatate din cladirea C2 și el sa îmi vândă jumatate din cladirea C1.
Nu văd sensul.
Imaginați-vă că eu și dvs. avem împreună un carton cu două prăjituri. (similar terenului cu cele 2 clădiri).
Cum anume am proceda (în viața reală), ca să ajungem la ceea ce vreți dvs.? („prăjitura” C1)
Oare ne-am vinde reciproc câte o jumătate de prăjitură!? (ne-am plăti reciproc niște lei?). Nu prea cred.
N-ar fi mai simplu să le
împărțim? Eu iau/primesc prăjitura ... și dvs. primiți prăjitura ...
Similar împărțirii cartonului cu prăjituri se poate face și ÎMPĂRȚIREA (partajul) imobilelor din speță.
Evident, spre deosebire de un carton cu prăjituri ce poate fi ... rupt pe de din două, fără alte formalități, în cazul împărțirii unor imobile este necesar ca operațiunea să fie făcută prin
act autentic. Se numește act de PARTAJ.
Partajul poate fi
voluntar (partajul realizat prin bună învoială - prin act autentic încheiat la notar) sau
judiciar(partajul realizat prin hotărâre judecătorească).