Nu ați citit bine ce am scris . Am semnat contract abia acum , in Decembrie , când defapt stau de pe finalul lunii Septembrie. 2 luni a refuzat sa facă contract . Contract exista, eu întrebam unde pot verifica dacă chiar e înregistrat la ANAF .
Stau in chirie la casa. Am o camera in care e inclusă și bucătăria , și baia separată. Din punctul meu de vedere e o garsoniera și ca sa fie apartament trebuie sa fie și bucătăria separată.
În contract însă scrie ca e apartament cu o camera, Bucătărie , baie și hol.
Holul este la comun pt ca e o singura intrare .
Vreau sa știu următoarele lucruri:
- dacă e in regula sa scrie in contract ca e apartament cu o camera când defapt e o garsoniera.
- avem contract de pe 1 dec. 2020, dar stam aici de 3 luni. 2 luni propietarul a amânat sa semnam contractul. el spune ca e înregistrat la ANAF. Unde pot verifica lucrul asta? E in regula sa refuze 2 luni sa semnam contractul? In cazul in care nu, se mai poate face ceva?
- am contoare de apa și de curent, însă am aflat de curând ca factura vine la comun, adică pe toată casa. Propietarul spune ca calculează cheltuilile in parte in funcție de contoare (pe data de 1 ne cere poze la ele) . Însă refuză să ne arate vreo factura . Practic cere cât vrea fără sa justifice. Din acest motiv am refuzat și eu sa plătesc cheltuielile pana îmi arată o factura . A trecut o luna și încă nimic. Are ce sa îmi facă in acest sens ? Mai precizez și ca in contract nu scrie data pana la care pot fi plătite cheltuielile.
Unde trebuie mers și ce trebuie făcut in cazul in care lucrurile de mai sus nu sunt in regula?
Am un copil de 10 luni. Am o relație de 2 ani cu tatăl acestuia dar nu suntem căsătoriți.
Mă amenință aproape zilnic ca va face tot posibilul sa demonstreze in instanța ca nu merit sa fiu mama. Spune ca dacă iau copilul și plec e răpire și îmi pierd drepturile. Mai spune ca va îmi va caută oameni cu care am intrat în contact și îi va mitui să declare ce dorește el, inclusiv faptul ca am avut un prieten cu care am mers o data intr-un club de swing, și asta nu ma face demnă de un copil niciodată.
Spune ca va obține și aviz psihologic care va demonstra ca eu l-am distrus emoțional, deși e o fire agitata și impulsiva de când îl știu și așa a rămas. Mă lovește uneori când ne certăm dar nu mereu lasă urme vizibile și din cauza asta spune ca nu voi putea niciodată sa demonstrez că mă bate în fata nimănui. În schimb, de multe ori după ce mă bate îmi cere să plec, și spune ca nu îmi da copilul. Însă știu ca dacă plec poate spune cu ușurintă ca l-am abandonat și pierd custodia .
Mă amenință și de asemenea că ajunși în instanța, va demonstra ca nu am condițiile necesare pt a creste un copil.
Nu avem niciunul din noi casă. Părinții lui stau in chirie de la primărie, iar mama mea are casă cumpărată la țară. Nu avem venit stabil niciunul. El spune ca poate obține oricând contract de la un prieten cu firma, ca sa arate ca are un venit dacă e nevoie.
Se bazează foarte mult pe relațiile pe care le are cu anumiți oameni. Inclusiv un avocat.
Vreau sa va adresez următoarele întrebări :
Are vreo relevanță viața mea sexuală sau persoanele cu care am fost înainte de a-l cunoaște pe el, atunci când ajungem in instanță?
Ce pot sa fac in cazul in care mă scoate afara și nu îmi dă copilul ? Cum pot să arat în instanță faptul ca m-a obligat sa părăsesc domiciliul actual, lovindu-mă, sau strângându-mă de gât, dar fără sa lase ditamai vânătaia ?
Are dosar penal deschis, dar care încă nu a ajuns in instanța , pt ca mi-a lovit mama.
Se tine cont și de alte infracțiuni pe care le-a săvârșit atunci când îți ceri custodia copilului?