avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un copil de 10 luni. Am o relație de 2 ani cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un copil de 10 luni. Am o relație de 2 ani cu tatăl acestuia ...

Am un copil de 10 luni. Am o relație de 2 ani cu tatăl acestuia dar nu suntem căsătoriți.
Mă amenință aproape zilnic ca va face tot posibilul sa demonstreze in instanța ca nu merit sa fiu mama. Spune ca dacă iau copilul și plec e răpire și îmi pierd drepturile. Mai spune ca va îmi va caută oameni cu care am intrat în contact și îi va mitui să declare ce dorește el, inclusiv faptul ca am avut un prieten cu care am mers o data intr-un club de swing, și asta nu ma face demnă de un copil niciodată.
Spune ca va obține și aviz psihologic care va demonstra ca eu l-am distrus emoțional, deși e o fire agitata și impulsiva de când îl știu și așa a rămas. Mă lovește uneori când ne certăm dar nu mereu lasă urme vizibile și din cauza asta spune ca nu voi putea niciodată sa demonstrez că mă bate în fata nimănui. În schimb, de multe ori după ce mă bate îmi cere să plec, și spune ca nu îmi da copilul. Însă știu ca dacă plec poate spune cu ușurintă ca l-am abandonat și pierd custodia .
Mă amenință și de asemenea că ajunși în instanța, va demonstra ca nu am condițiile necesare pt a creste un copil.
Nu avem niciunul din noi casă. Părinții lui stau in chirie de la primărie, iar mama mea are casă cumpărată la țară. Nu avem venit stabil niciunul. El spune ca poate obține oricând contract de la un prieten cu firma, ca sa arate ca are un venit dacă e nevoie.
Se bazează foarte mult pe relațiile pe care le are cu anumiți oameni. Inclusiv un avocat.
Vreau sa va adresez următoarele întrebări :
Are vreo relevanță viața mea sexuală sau persoanele cu care am fost înainte de a-l cunoaște pe el, atunci când ajungem in instanță?
Ce pot sa fac in cazul in care mă scoate afara și nu îmi dă copilul ? Cum pot să arat în instanță faptul ca m-a obligat sa părăsesc domiciliul actual, lovindu-mă, sau strângându-mă de gât, dar fără sa lase ditamai vânătaia ?
Are dosar penal deschis, dar care încă nu a ajuns in instanța , pt ca mi-a lovit mama.
Se tine cont și de alte infracțiuni pe care le-a săvârșit atunci când îți ceri custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:36, 26 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Viaţa dvs. privată dinainte de naşterea copilului nu are relevanţă în privinţa auorităţii parentale asupra copilului.
Aveţi grjă să aveţi mereu telefonul la dvs., în cazul în care vă alungă din casă, instantaneu sunaţi la 112 şi chemaţi Poliţia.Poliţia va scrie un Proces-Verbal cu cele constatate.Pentru cea mai mică vânătaie, mergeţi la medicul legist, să vă dea o adeverinţă cu constatările sale.Plângerea la Poliţie nu are valoare fără actul medical.
Când vine Poliţia, cereţi Ordin de protecţia, acum, Poliţia poate da asta pentru 5 zile, apoi puteţi cere acelaşi lucru dvs., în instanţă, pentru o perioadă de maxim 6 luni.
da, se ţine cont de trecutul infracţional al persoanei , la stabolirea domiciliului copilului şi a autorităţii părinteşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu o cunostinta care are un copil de 1 an ... Ramona97 Ramona97 Bună ziua, Am și eu o cunostinta Care are un copil de 1 an si 8 luni copilul este făcut prin concubinaj dar porta numele mamei Si de 2 ani jumate ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare minor rodicaholdis rodicaholdis Buna ziua.In data de 29 octombrie 2012 am depus actele de divort,prima infatisare a avut loc in data de 21 noiembrie 2012,in care sotul meu a acceptat ... (vezi toată discuția)
Mama minora nu ma lasa sa-mi vad fiul . caddy94 caddy94 Buna seara . Am 21 de ani , momentan nu mai lucrez . La 19 ani am luat o fata de 15 ani din care a rezultat un baietel . Acum cel mic are 1 luna si 2 zile . In ... (vezi toată discuția)