avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, incredintare minor

Buna ziua.In data de 29 octombrie 2012 am depus actele de divort,prima infatisare a avut loc in data de 21 noiembrie 2012,in care sotul meu a acceptat
divortul de comun acord,dar a cerut custodia copilului.Pe data de 8 ianuarie 2013 se incheie procesul la Sighet,in sentinta se hotareste ca minorul sa ramana la domiciliul mamei,iar tatal sa plateasca o pensie de intretinere de 150 lei.In acea sentinta specificandu-se ca custodia este una comuna.Aici trebuie specificat ca locuim intr-un apartament de tip ANL si doamna avocat de atunci nu a cerut nici o evacuare sau ceva de genul acesta pe motiv ca nu se poate,ca nu exista o lege care sa poata sa-l poata evacua din apartament.Fostul face recurs la Baia Mare,motivele fiind restituirea pensiei de intretinere si obligarea mea la plata cheltuielilor blocului(apa,curent,gaz,etc).Pe data de 21 noiembrie 2013 are loc prima infatisare din recursul de la Baia Mare care se si amana pana pe data de 20 decembrie 2013 cand fostul ataca si custodia copilului si vrea sa-mi ia si copilul,bineinteles ca se cer martori si se amana pana pe data de 27 februarie2014.
Va rog mult de tot sa ma ajutati sa-mi spuneti ce pot sa fac in acest caz.Inca locuim in acelasi apartament,sunt purtata pe la politie cu tot felul de motive in care incearca sa demonstreze ca nu sunt o mama capabila sa-mi cresc copilul singura,prietenii mei sunt amenintati, chemati la politie,dar nici o data nu i s-a dat dreptate,doar pierdere de timp.Am fost amenintata cu moartea,am depus plangere,bineinteles ca nu se poate face nimic deoarece nu a auzit decat copilul si el nu poate fi adus ca martor.Toate acestea se intampla nu pentru faptul ca isi doreste copilul ci pentru ca vrea sa ramana in apartament.
Am uitat sa mentionez ca in 2013 in aprilie fostul imi mai deschide un proces in care cere instantei sa ma oblige sa platesc aceleasi cheltuieli de intretinere a blocului(apa,curent,gaz,etc),dupa doua infatisari procesul se suspenda pana la solutionarea celui din Baia Mare.
Va rog mult de tot sa ma ajutati ca cateva sfaturi pentru a termina acest proces in care nu este vorba nici de partaj,pentru ca eu nu vreau sa fie sunt dispusa sa-i dau totul din casa,vreau doar liniste.

Cel mai recent răspuns: rodicaholdis , utilizator 21:34, 24 Februarie 2014
Buna ziua,
Inteleg ca nu s-a pus problema partajului.
trebuia sa o puneti si pe aceasta.
Acum puteti doar sa solicitati acest partaj si atribuirea locuintei astfel incat sa aveti dumneavoastra si copilul o casa.
Discutati cu avocatul angajat care va poate sprijini in cunostinta de cauza.
Acesta este cel care stie cel mai bine ce contine dosarul.
Cum e cu casa ? Cine e titular de contract ? E cu chirie, nu ?
Locuiti acolo ? Daca da, e firesc sa platiti parte din cheltuielile cu intretinerea.
In legatura cu copilul sansele sunt mici sa se schimbe ceva.
Chemati politia la domiciliu daca face scandal, incercati si sa il inregistrati cumva cand va ameninta. Ce varsta are copilul ?
De evacuat , puteti cere evacuarea lui ca masura de protectie daca cereti in instanta un ordin de restrictie si protectie. Lege exista, aveti nevoie sa dovediti ca e violent, v-a amenintat cu moartea, ca sunteti in pericol .
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Buna seara,nici nu vreau sa se puna problema partajului.Acest lucru am mentionat de la inceputul divortului,pentru ca stiam ca este un om dificil.Probabil singura greseala a primei avocate a fost ca nu a cerut acea evacuare.Intre timp am schimbat avocata,dar si aceasta imi spune ca la recursul din Baia Mare noi nu mai putem cere nimic in plus fata de ceea ce am cerut la Sighet,doar sa ne aparam adica custodia copilului.Daca el depune recursul la Baia Mare pe motivul cheltuielilor intretinerii blocului si a pensiei de intretinere si de abia dupa un an ataca custodia noi ce facem,doar ne aparam.Intradevar incercam sa demonstram ca mai are si un alt venit si vrem sa obtinem custodia deplina,poate reusim sa scapam de cea comuna.Pt ca daca ramanem cu cea comuna,va fii dezastru,nici macar la psiholog nu ma lasa sa-l duc pe copil.Cat despre titular de contract,intradevar el este,dar suntem si noi trecuti in contract(copilul si eu).Aici trebuie sa mentionez ca el este administratorul acestui bloc si de aceea tine mortis sa ramana in apartament,Cat despre cheltuieli eu nu am spus ca nu le platesc doar ca vreau sa fie totul scris si legal,nu am incredere ca v-a recunoaste daca am sa-i dau asa bani, in mana.Dupa conceptia lui,tot ceea ce este realizat de el,desii si eu am muncit.El vrea copilul,casa care oricum e in chirie,bani si vrea si partaj desii i--am spus ca poate sa duca tot,tot din casa,vreau doar peretii goi si sa scrie pe ei,liniste.
Am fost intrebata cati ani are puiul meu,are 8 ani si 4 luni,cel mai crunt este ca el saracutul a auzit cand am fost amenintata si stiu sigur ca nu v-a face "greseala" de a ma ameninta in fata unui adult.Inclusiv martora de la procesulmdin Sighet,adica al doilea a fost amenintata si nu a mai venit.Prima martora a mea purtata pe la politie cica a depus martuire mincinoasa,dar s-a dovedit a fi el un mincinos.Si acum sunt in postura in care oamenii fug de el,dar si de mine de frica sa nu fie purtati pe la politie si tribunal.Va multumesc,o seara cat mai frumoasa sa aveti.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
rodicaholdis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs actiune evacuare tata violent si incredintare minor florent@ florent@ \"povestea\" este urmatoarea: el si ea - casatoriti de 6 ani, au impreuna un copil de 3 ani si mai asteapta unul (ea eate insarcinata in 7 luni). In timpul ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj - apartament proprietate a unuia dintre soti adi2369 adi2369 buna ziua am o intrebare,sunt casatorit din 2005,am un baietel de 7 ani,vreau sa divortez si as vreau sa stiu ce drepturi am avand in vedere ca sotia are casa ... (vezi toată discuția)
Urgent- divort; partaj Elena987 Elena987 Maine am prima infatisare la procesul de divort inaintat de mine pentru vina exclusiva a paratului. Sotul m-a anuntat ca nu se va prezenta la proces. Nu a ... (vezi toată discuția)